Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İskenderun son dakika! Önce korucular çatışmaya girmiş... İşte son gelişmeler - Hatay saldırı haberi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre; Suriye’den, Amanos Dağları üzerinden Türkiye’ye geçmek ve eylem yapmak için gelen PKK’lı iki teröristle korucular bugün temas kurdu. Girilen çatışmalar sonucu teröristler kaçtı. Kaçarken bir araç gasp etti.

         Hainler bununla gelmiş!
        Hainler bununla gelmiş! Haberi Görüntüle

        Teröristlerin gasp ettiği araç daha sonra korucularla yaşanan ikinci çatışma sırasında kaza yapınca, teröristler bu kez başka bir araç daha gasp edip kaçmaya devam etti.

        Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre; teröristlerin kaçtığı aracın plakası daha sonra bütün emniyet güçlerine bildirildi.

        Harita

        Payas ilçesinde kurulan kontrol noktasında güvenlik güçleri, teröristlerin kullandığı otomobili durdurmak için çatışmaya girdi. Çatışmada teröristlerin biri kendini patlatırken diğeri ise kaçtı.

        Bölgeyi bilmeyen ve yaklaşık bir hafta önce Amanoslar'a geldiği belirlenen teröristlerin kimlik bilgilerinin, güvenlik güçleri tarafından da tespit edildiği öğrenildi.

        İki teröristin de Türkiye’de eylem yapmak için Amanoslar'a geldiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ