İsrail basını: USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya geliyor
İsrail ile İran arasındaki çatışma sürerken İsrail basını, ABD Donanmasına ait USS Nimitz uçak gemisinin Orta Doğu'ya geleceğini bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin çatışmaya müdâhil olabileceğini ifade ederken, bir diğer açıklamasında ise barışın sağlanacağını belirtmişti.
ABONE OLİsrail ile İran arasındaki çatışma 3. gününü doldururken, ABD henüz çatışmaya doğrudan müdâhil olmadı.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'e ekipman sağladıklarını duyururken, ABD'nin İran'a yönelik saldırılarda yer almadığı ifade edilmişti.
ABD Başkanı Trump, Truth Social isimli sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, İran ile İsrail arasında barış sağlanacağını dile getirirken, ABC kanalına verdiği röportajda ise ABD'nin savaşa müdâhil olabileceğini söyledi.
İsrail merkezli Kanal 12, ABD Donanmasına ait USS Nimitz ve maiyetinde görev gücü ile Orta Doğu'ya doğru yola çıktığını bildirdi.
Mart ayında ise, Diego Garcia'ya ABD'ye ait bombardıman uçakları konuşlanmış, bu uçakların olası İran saldırısında kullanılabileceği iddia edilmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-İran çatışmasına şu an ABD’nin müdahil olmadığını ancak bunun mümkün olduğunu söyledi.
Trump, İsrail-İran çatışması hakkında ABC News’e açıklama yaptı.
ABC News’ten Rachel Scott’a konuşan Trump, İsrail-İran çatışması için şu an ABD’nin müdahil olmadığını belirterek "Ancak müdahil olmamız mümkün." dedi.