Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da bir avukat ve kadını öldüren şüpheli yakalandı! - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bakırköy'de bir avukatı çalıştığı büroda öldürdükten sonra Büyükçekmece'de de bir kadını öldürdüğü iddia edilen zanlı, polis ekiplerince yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Karlıktepe Mahallesi'ndeki hukuk bürosunda çalışan bir avukat, öğle yemeğinden döndüğü sırada bürodaki meslektaşı Servet Bakırtaş'ı yerde kanlar içinde gördü.

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Bakırtaş'ın silahla vurularak hayatını kaybettiğini belirledi.

        Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan polis, olaydan kısa süre sonra Büyükçekmece'de Spotçular Çarşısı'nda Ö.T. isimli kadının öldürüldüğü ihbarını aldı.

        İki olayın failinin de Abdullah T. olduğunu tespit eden polis ekiplerince yapılan araştırmada şüpheli kısa sürede gözaltına alındı.

        ŞÜPHELİNİN, İKİ MAKTULÜ DE TEHDİT ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

        Avukat Bakırtaş'ın cenazesi de olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

        Şüpheli Abdullah T'nin, yaklaşık 5 yıl önce maktul Öznur Tufan'ın bir akrabasını silahla yaraladığı, bu nedenle tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

        Bu olay nedeniyle Tufan'ın şüpheliye tazminat davası açtığı, şüpheli Abdullah T'nin ise cezaevinden çıktıktan sonra tazminat nedeniyle Öznur Tufan'ı ve avukatı Servet Bakırtaş'ı tehdit ettiği belirtildi.

        Dava geri çekilmeyince şüphelinin iki kişiyi silahla öldürdüğü öğrenildi.

        "MESLEK HAYATIMIZDA BÖYLE TEHDİTLERE ALIŞIĞIZ"

        Öldürülen Servet Bakırtaş'ın cübbesi, meslektaşları ve yakınları tarafından binanın giriş kapısına asıldı.

        Öldürülen Servet Bakırtaş'ın avukat oğlu Ali Selçuk Meriç, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu an için adli soruşturma devam ediyor. Biz meslek hayatımızda böyle tehditlere alışığız, yapacak bir şey yok. Bu ülkenin hali bu. Tehdit edildiğini söylemedi ama alışığız böyle şeylere." ifadelerini kullandı.

        Avukat Alaiddin Kölgesiz de 25 yıldır arkadaş oldukları Bakırtaş'ın çok iyi bir avukat olduğunu söyledi.

        Bakırtaş'ın ceza davaları almadığını belirten Kölgesiz, "Benim bildiğim yaralamadan kaynaklanan bir tazminat davası varmış. Servet onun vekilliğini almış. Öldüren katil önce Servet'i, sonra davacı kadını vurmuş. Ben de bir avukatım, o kadar sıradanlaştı ki bu cinayetler. Kasten yapılmış bir eylem, inşallah İstanbul Barosu bu konuya sahip çıkar." diye konuştu.

        BAKAN BOZDAĞ: ADLİ SÜREÇ DEVAM ETMEKTE

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayın ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Avukatlık bürosunda uğradığı silahlı saldırı saldırı sonucu vefat eden Av.Servet Bakırtaş'a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim merhamet ve mağfiretiyle muamele eylesin. Mekânı cennet olsun. Saldırgan gözaltına alınmıştır.Adlî süreç devam etmektedir" dedi.

        İSTANBUL BAROSU'NDAN BOYKOT

        Istanbul Barosu da yaptığı açıklamada bugün ve yarın duruşmaları boykota çağırdı. Barodan yapılan açıklamada, "Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık… Her bir avukat ölümünün bir 'toplumsal ders' olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği… Savunma olmazsa, “olmaz yargılama” diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafii olmazsa, bu katil zanlısını da 'bir avukat' savunacak" denildi.

        BABACAN: HAYAT MEMAT MESELESİ

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamada, "Hekim Ekrem Karakaya’nın acısını yaşarken bir acı haber de İstanbul’dan geldi. Bürosunda öldürülen avukat Servet Bakırtaş’a ve müvekkili Öznur Tufan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye’yi öfkeden ve şiddetten arındırmak hayat memat meselesidir" dedi.

        İYİ PARTİLİ ERDEM'DEN TEPKİ: MÜNFERİT BİR KURŞUN DEĞİL

        İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Avukat Servet Bakırtaş ofisinde öldürülmesine tepki gösterdi. Erdem, "Meslektaşımızın hayatına mal olan sadece münferit bir kurşun değil; savunma hakkını rutin bir prosedürden ibaret gören, işlevsizleştiren, şiddeti meşrulaştıran bir zihniyetin ta kendisidir" dedi.

        Prof. Erdem, "Avukatlar, doktorlar ölüyor ve bir toplum yok oluyorken, eylemsizliği sürdürüp cehaleti öven bu karanlık zihniyetin sorumlusu, insan hayatına ve bilime değer vermeyen ve yalnızca koltuklarının ikbali için yaşayanlardır" ifadelerini kullandı.

        MANSUR YAVAŞ: KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

        Aynı zamanda avukat olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Şiddet ikliminde avukatlarımızı, doktorlarımızı bir bir yitiriyoruz. Meslektaşım Av. Servet Bakırtaş'ın uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemizin aydınlık yüzlerini nefret, cehalet ve şiddet üçgeninde kaybetmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Fotoğraflar, DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ