İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Mehmet Öztop, İzmir’de hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan koronavirüs şüphesi üzerine açıklamada bulundu. Edinilen bilgiye göre; olay, gece saatlerinde İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi.
EBOLA SEDYESİYLE GETİRİLDİ
İddiaya göre K.Ü. (30) isimli vatandaş, öksürük ve yüksek ve ateş şikayetiyle önce özel bir hastaneye başvurdu ve ardından Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi. Korona virüsü şüphesiyle tedbir amaçlı ebola sedyesiyle getirilen ve tek kişilik odada gözlem ve tedavi altına alınan Türk vatandaşı K.Ü’nün, 10 gün önce Çin’in Wuhan kentine 600 kilometre uzaklıktaki bir şehirde iş seyahati için bulunduğu, bu şehirde n-CoV hastalığının görülmediği tespit edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Öztop, hastayı tedbiren gözlem altında tuttuklarını ve hastanın koronavirüs bulgularını taşımadığını düşündüklerini, vatandaşların panik yapmaması gerektiğini ifade etti.
"HASTAMIZDA BU TARZ BULGULAR YOK"
Öztop, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün saat 02.30 sıralarında bir özel hastanemizden gribal enfeksiyon bulgusu olan bir hasta geldi. Aslında genel durumu gayet iyi, hafif ateşli. Fakat hasta 9 Ocak’ta Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretine gitmiş, 15 Ocak’ta geri dönmüştür. Biz tedbirli davrandık. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözetim altında. Genel durumu iyi. Hastamızın ateşi yok. Bulunduğu bölgede bildiğimiz kadarıyla herhangi bir virüs şüphesi yok ama biz tedbir amacıyla hastamızı aldık.
Koronavirüs enfeksiyonu yüksek ateşle, pnömoni gibi ağır solunum yetmezliği, kas ağrıları gibi sıkıntılı seyreden bir gribal enfeksiyon ama bizim hastamızda bu tarz bulgular yok. Genel olarak hastamızda bu tarz enfeksiyonu düşünmüyoruz. Şu anda doktorlarımız da bu enfeksiyonu düşünmüyor. Bununla ilgili tetkiklerini referans laboratuvarlarına gönderdik. Çalışılıyor ama tam sonucu netleştirmek için belli bir sürece ihtiyaç var. Ancak klinik olarak hastamızın durumu iyi. Hastamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bazı basın paylaşımlarında iki hasta olduğuna dair paylaşımlar var. İki hasta değil, hastamız evli. Biz eşini de gözlem amacıyla hastaneye aldık."
"HASTANEDE KARANTİNA UYGULAMASI YOK"
24 saat içerisinde tetkiklerin netleşeceğini kaydeden Öztop, “Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Hasta zaten izole bir odada. Bulaşma riskinin olduğunu düşünmüyoruz. İlimizde de henüz rastlanmadı. Genel olarak enfeksiyonlar mevsim normalleri ile beraber yüksek seyrediyor. Genel olarak toplu yerlerden uzak durulması, bulaşıcı hastalıkları olan ya da yaşlı hastalarımızın gribal enfeksiyon olan ortamlardan uzak durmalarını öneriyoruz ama hastanelerimizde şu anda bir risk yok” diyerek, hastanede karantina uygulamasının olmadığını söyledi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.