Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kanunsuz Topraklar oyuncuları kimler? Kanunsuz Topraklar konusu nedir? Kanunsuz Topraklar dizisi hakkında
        1

        KANUNSUZ TOPRAKLAR KONUSU NE?

        1939 yılında kömür şehri Zonguldak’ta bir kasabada madenci Davut (Uğur Güneş), kardeşleri ve ana-babasıyla mütevazı bir hayat sürmektedir. Madenin sahibi Paşazade Malik Bey (Murat Daltaban) adında zengin bir adamdır. Yağmurun çok yağdığı bir gün uyarıları dikkate almayan Malik Bey yüzünden beklenen olur ve maden çöker. Davut, bu düzene karşı sesini yükseltmeye karar verir. Malik Bey’in de Davut için hiç beklenmeyen bir teklifi vardır.

        Malik Bey’in kızı Gülfem (Esra Bilgiç) hayatın gerçeklerinden uzak, korunarak büyütülmüştür. Gülfem; ele avuca gelmez, söz dinlemez, hatta kaba-saba bir adam olarak gördüğü Davut’a zamanla içten içe hayranlık duymaya başlar. Malik Bey ise kızı Gülfem’i, Ali Gelik (Necip Memili) adında zengin bir maden patronuyla evlendirmeyi düşünmektedir.

        2

        KANUNSUZ TOPRAKLAR NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Ön hazırlık süreci 9 ay süren, ilk bölüm çekimleri Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleşen dizide 1939 Türkiye’si tüm gerçekçiliğiyle ekrana yansıyacak.

        3

        Ali Gelik

        NECİP MEMİLİ

        Ali Gelik, zengin bir iş adamıdır. Çok okumuş yazmış biri değildir, fakat her konuda bir fikri vardır. Malik kadar toprağı yoktur ama ondan daha büyük kömür madenlerinin sahibidir. Yakışıklı ve çapkın bir adam olması sebebiyle kadınların her zaman ilgi odağı olmuştur.

        4

        Behice

        EYLÜL SU SAPAN

        Behice ne Gülfem kadar güzel, ne de onun kadar açık sözlüdür. O yüzden içinde kıyametler kopsa bile kimse fark etmez. Gel gör ki o da bir kadındır ve kalbini Yavuz’a kaptırır. Yavuz’un da ondan hoşlandığını düşündüğü ufak tefek belirtilerle mutlu olur. Ta ki Yavuz’un ablası Gülfem’e olan aşkını fark etmeye başladığı güne dek.

        5

        Davut

        UĞUR GÜNEŞ

        Kurtuluş Savaşı kahramanı. Maden işçisi. Kahraman olarak doğmuş. Davut kasabada ikisi erkek, biri henüz altı yaşında bir kız olan kardeşleri, ana-babasıyla mütevazı ve yoksul bir hayat sürmektedir. Babası Tahir, kardeşleri Celal ve Eyüp de onun gibi madencidir. Davut her zaman kalbinin sesini dinleyen, ucunda ölüm olsa da doğru bildiği yoldan şaşmayan, içi dışı bir, güvenilir bir adamdır. Madende yaşanan kaza sonucunda, Davut olan düzene karşı sesini yükseltmeye karar verir.

        6

        Fikriye

        SERDEM PAÇAL

        Fikriye çok kitap okuyan, yaşadığı döneme göre feminist denebilecek fikirlere sahip bir kızdır. Sevmek, aşık olmak gibi dertler yoktur. Hiç erkek evladı olmayan babası küçüklüğünden beri onu erkek çocuk gibi yetiştirmiş, bu da Fikriye’yi ablalarına göre daha çatışmacı bir insan haline getirmiştir.

        7

        Gülfem

        ESRA BİLGİÇ

        Malik Bey’in en büyük çocuğu olan Gülfem, hem güzel hem zengindir. Ama aşkı için her şeyden vazgeçecek kadar yüreklidir. Babasına kafa tutabilecek kadar da inatçı ve güçlüdür. Şımarıklığının verdiği birtakım huylarıyla insanı zaman zaman sinir etse de, samimi ve akıllıdır. Davut’u gören Gülfem daha ilk anda ondan nefret eder. Çünkü herkesin, özellikle de babasının adamlarının karşısında el pençe divan durmasına, emirlerini yerine getirmesine alışkındır. Her ne kadar nefret ediyormuş gibi görünse de, Gülfem zamanla Davut’a karşı içten içe bir hayranlık duymaya başlar.

        8

        Yavuz

        KAAN TAŞANER

        Yavuz, okumuş-yazmış, ağzı iyi laf yapan, şık giyinen, hırslı bir adamdır. Malik Bey'in işletme müdürü ve avukatıdır. Malik Bey'in işletme müdürü ve avukatı olan Yavuz’un tek derdi Gülfem'le evlenerek Malik Bey'in servetine ortak olmaktır. Fakat Yavuz’a Behice aşıktır. Behice her fırsatta belli etmeye çalışsa da Yavuz hedefine o kadar odaklanmıştır ki Behice’yi farketmez bile.

        9

        Kevser

        ONURYAY EVRENTAN

        Malik Bey’in konağının kahya kadınıdır. çok genç yaşta Malik Beyin yanında çalışmaya başlayan, bu sayede de rahat içinde yaşayan, ama gözü daha da yükseklerde olduğu için alavere dalavere yapmadan duramayan kurnaz bir insandır.

        10

        Malik

        MURAT DALTABAN

        Ali Gelik, zengin bir iş adamıdır. Çok okumuş yazmış biri değildir, fakat her konuda bir fikri vardır. Malik kadar toprağı yoktur ama ondan daha büyük kömür madenlerinin sahibidir. Yakışıklı ve çapkın bir adam olması sebebiyle kadınların her zaman ilgi odağı olmuştur.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ