Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Karsan'dan ABD pazarı için stratejik adım - Otomobil Haberleri

        İmzalanan mutabakat metni kapsamında Karsan’ın Bursa’daki fabrikasını ziyaret eden Morgan Olson Yönetim Kurulu Başkanı J. Poindexter ve Mühendislik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mark Hope'a, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan CEO’su Okan Baş eşlik etti. Bu iş modeli ile USPS ihalesindeki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen Karsan, ihale süreci boyunca ABD’li üretici Morgan Olson’dan saha çalışanı, ekipman ve lojistik desteği de görecek.

        “USPS ihalesinde elimiz güçlenecek”

        İmzalanan anlaşmanın Karsan’ın yarım asrı aşan bilgi birikimi ve ulaştırma çözümlerini küresel ölçeğe taşıma yolunda önemli bir adım olduğunu dile getiren Karsan CEO’su Okan Baş, şirketin Kuzey Amerika pazarına yönelik hedefleri doğrultusunda güçlü bir açılım gerçekleştirdiklerini açıkladı. Morgan Olson ile kurulacak ortaklığın özellikle USPS ihalesi sürecinde ellerini güçlendireceğini ifade eden Baş, “Bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Hedefimiz hazırladığımız prototiplerle dilediğimiz sonucu almak. Bu süreçte Morgan Olson, pazarı daha yakından tanımamızı sağlayacak, ihale sürecinde ve kazandığımız takdirde araçların üretim aşamasında bizlere önemli yardımlarda bulunacak. İhale süreci boyunca bizlere saha çalışanı, ekipman ve lojistik desteğinde de bulunacak. Ayrıca yapılacak ortak çalışmaların sonunda anlaşma sağlandığı takdirde, Kuzey Amerika pazarına yönelik olarak geliştirdiğimiz Karsan otobüsünün de satış ve satış sonrası hizmetlerinden sorumlu olacak. İmzalanan mutabakat metninin her iki taraf için de hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        PROTOTİPLER YOLDA

        Yerli üretici Karsan, geçtiğimiz yıl ABD Posta Servisi’nin (USPS) “Yeni Nesil Dağıtım Aracı”na ilişkin olarak prototip geliştirme teklif çağrısına davet edilen ve ön yeterlilik alan 15 firmadan birisi olmuştu.

        Bu sürecin ardından posta idaresinin ileriye dönük filo yenileme ihtiyaçlarını karşılamak üzere prototip geliştirme için sipariş alan Karsan, adını finale yazdıran 6 firma arasına girmeyi başarmıştı. Son olarak USPS için prototipleri hazırlayan Karsan, Ekim ayı başında prototiplerin tamamını teslim etmek üzere yola çıkarmıştı.

        Altı aylık bir değerlendirme süreci sonrasında ihale finalistlerini açıklayacak olan ABD Posta Servisi (USPS), 180 bin adede yakın posta aracını “Yeni Nesil Dağıtım Aracı” projesi kapsamında kademeli olarak değiştirmeyi planlıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ