Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kayserispor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları! Penaltı pozisyonları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: 10 haftada 3 kere yenilen takım şampiyon olamaz. Hele hele son 4 maçın 2'sini kaybeden takım hiç olamaz.

        2

        Ersun Yanal ve öğrencileri ilk devrede 35 puan barajının altında bitirmemek adına kalan 7 maçın 6'sını kazanmak zorundalar artık. 1 beraberlik dışında puan kaybederlerse 35 puanın altına düşerler ki geleneksel olarak çok daha zorlu geçmesi muhtemel ligin 2. yarısında 35'in de üstünde puan almanız gerekebilir.

        3

        Gelelim kalan 7 maçta 6 galibiyet alabilme formülüne.. Bir kere her deplasman aşırı zor artık. O zaman deplasmanlarda gol yemeyeceksin ki bunu sadece Galatasaray maçında başardı Fenerbahçe... İkincisi eskisi gibi "Tüh ya, bu da kaçtı" gibi bir lüksün olamaz artık.

        4

        Milli takım dönüşünde mümkün olan en efektif takımın sahaya çıkması lazım. Devre arasına 35 puanla giremezseniz transferin de anlamı yok.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Verilmeyen 4 penaltı 1 kırmızı kart... Arda Kardeşler kötü bir maç yönetti dersek haksızlık yapmış olmayız. Vermediği kararlara gelince; Vedat’ın iki Kayserili savunma oyuncusu arasında kaldığı pozisyona Fenerbahçe tarafının penaltı itirazları vardı. Haksız da değillerdi.

        6

        Tolga Ciğerci’nin ceza sahası içerisinde ortaladığı top, Kayserisporlu savunma oyuncusunun açık kolundan döndü. Bu hareket de cezasız kaldı.

        7

        Bir başka tartışılan pozisyon ise, kaleci Altay’ın topa hakim olduktan sonra, hakemin oyunu durdurmasından sonra Henrique’ye diziyle yaptığı faul hareketi hakem seyretti. Altay’a yakışmayan, anlamsız bir hareketti. Oyun durduğu için penaltı olmaz. Ancak, kırmızı kart çıkabilirdi.

        8

        Asıl önemli olan bir önemli pozisyon ise, Kayserispor’un attığı gol öncesi Vedat’a yapılan faulü hakem vermedi. Devamında Umut golü attı. Tartışmalı pozisyonların tümünde VAR’ın uyarı yapmaması ayrıca dikkat çekti.

        9

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe çok kaçırdı, gol yediler, kaybettiler ama dün gece Zekeriya ve VAR'ın sonu olmuştur. Fenerbahçe'nin lehine verilmesi gereken en az 2 penaltı var.

        10

        İlki Vedat Muriqi kafayla vuruyor, bir metre önündeki kolu normal yende olmayan oyuncunun koluna çarpıyor. Diğeri ise Vedat Muriqi topa vururken arkadan dizine darbe alıyor. İkisi de penaltı. Hakem uyuyor, pek tabii ki VAR hakemi de narkoz altında.

        11

        Ve kötü niyetin en önemli ispatı nedir biliyor musunuz, bu iki penaltıyı da es geçen hakem ve VAR'daki şahıs, Altay'ın rakibinin kasıklarına attığı dizi de bilerek, isteyerek görmezden geldiler. Şimdi Zekeriya'ya soruyorum, Oğuz Sarvan'a da... Utanıyor musunuz? Vicdan azabı çekmiyor musunuz?

        12

        GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe’nin çok arzu ettiği şampiyonluğa ulaşabilmesi için deplasman performansını yukarıya çekmesi şart. Sarı lacivertli ekip sezon başından bu yana dış sahada oynadığı hiçbir maçta güçlü bir oyun ortaya koyamadı.

        13

        GÜRCAN BİLGİÇ: Önemli rakiplerin puan kaybettiği haftada, böyle bir yenilgi iddianızı sıcak tutar. Ancak şampiyon olacak takım, ipleri de eline almak zorunda. Fenerbahçe direksiyona geçemedi. Puan kaybından daha önemlisi budur.

        14

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe yüklendikçe yüklendi, her türlü riski aldı ama rakibin üst düzey mücadelesi, muhteşem bir Adebayor performansı ve ona Abdennour ile kaleci Lung da eklenince Kayserispor zafere ulaştı.

        15

        Fenerbahçe'deki bir önemli problem de Ozan-Emre-Gustavo ve de dün sonradan oyuna giren Tolga dörtlüsünün hepsi ön libero... Daha önce de vurguladığım gibi Emre kesinlikle 10 numarada başarılı olamaz.