Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Kefaret dizisi oyuncuları kimler? Kefaret dizisi hangi kitaptan uyarlandı? İşte Kefaret oyuncu kadrosu ve isimleri!
        1

        KEFRARET HANGİ KİTAPTAN UYARLANDI?

        Kefaret dizisi, Zülfü Livaneli'nin Konstantiniyye Oteli kitabından uyarlandı.

        KEFARET KONUSU

        Müzik öğretmeni Zeynep (Nurgül Yeşilçay) beş yıl önce iki küçük çocuğu ve doktor kocası Ahmet( Yurdaer Okur) ile yeni tayin oldukları kasabadaki güzel evlerine taşınırken geleceklerinin o yaz sabahı gibi mükemmel olacağından emindi. Doğum gününde bir dilek diledi. Sonraki beş yıl içinde herşeyini kaybetti.

        Sinan komiser (Mert Fırat) Zeynep'i terk etmedi.

        Sinan Zeynep'e duyduğu büyük aşk yüzünden işinden oldu.

        Zeynep kaybettiklerini geri alabilmek için son bir yol denedi.

        Sinan ile Zeynep el ele verip inatla her şeyi teker teker geri aldılar.

        Bir fazlasıyla!

        2

        KEFARET OYUNCU KADROSU

        NURGÜL YEŞİLÇAY - ZEYNEP GÖKMEN ÇINARLI

        Nurgül Yeşilçay kimdir, kaç yaşında?

        Nurgül Yeşilçay, 26 Mart 1976 yılında. Afyonkarahisar'da doğdu. 44 yaşındaki güzel oyuncu ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki "Gülsüm" rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde "Bahar Karadağ" rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le baş rolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki "Kostak Emine" rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

        Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde "Saliha" karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda atv'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la baş rolü paylaştı. 2006'da Cem Özer'le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılının Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. "Ayten Öztürk" adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film, 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve "En iyi Senaryo" ödülünü kazandı. 2007'de Ezo Gelin dizisinde "Ezo Gelin"i canlandırdı. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde Başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı.

        Şubat 2011'de Cem Özer'den boşandı. Ocak 2010'da yayınlanmaya başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım'la baş rolü paylaştı. 2011'de dizi sona erdi. Aynı yıl içerisinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin baş rolünde yer aldı. Ardından 2012 yılında Sultan dizisinde rol aldı ve dizi 20. bölümde final yaparak ekranlara veda etti. 2013 yılında ise Aşk Kırmızı filminde oynadı. Galip Derviş ve İşler Güçler dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı. Aynı yıl içerisinde Bebek İşi dizisinde "Candan" karakterini canlandırdı. 2014 yılında Gece filminde oynadı Cinayet adlı dizide rol aldı. 2015 yılında efsane dizi Paramparça dizisinde canlandırdığı "Gülseren" karakteriyle yeniden zirvenin sahibi olan Yeşilçay, 2016 yılında senaryo gereği ölerek diziden ayrıldı.

        3

        MERT FIRAT - SİNAN DEMİR

        Mert Fırat kimdir, kaç yaşında?

        Mert Fırat Fırat 10 Ocak 1981 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. 39 yaşındaki oyuncu Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezundur.

        Türk oyuncu Fırat, verdiği bir röportajda kökenlerini ise "Benim soyumun içinde Arap var, baba tarafı Suriye’den gelme, ötekiler Kafkasya’dan, bir dedem var Kayserili" şeklinde ifade etmiştir.

        Fırat, Tiyatro kariyeri ile birlikte çeşitli sinema filmleri ve televizyonlarda dizilerde de kendini göstermiştir. 2000 yılında Bizim Evin Halleri dizisiyle ilk kez televizyonda boy gösteren Fırat, Binbir Gece dizisinde asıl tanınırlığını elde etmiştir. Binbir Gece dizisinden sonra çeşitli yapımlarda yer almış ve Tiyatro kariyerine daha fazla vakit ayırmıştır. Sinemada ise en son 2018 yılında Her Şey Seninle Güzel filminde rol almıştır.

        2018’de oyuncu İdil Fırat’la hayatını birleştirdi. Bu evlilikten Seyhan Mia adında bir kız çocukları dünyaya geldi.

        4

        YURDAER OKUR - AHMET ÇINAR

        Yurdaer Okur kimdir, kaç yaşında?

        29 Ekim 1974'te Rize'de doğdu. 46 yaşındaki oyuncu Bafra Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi "Turizm İşletmeciliği" bölümüne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuvar'ında yüksek lisans yaptı.

        1999'da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu'na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri verdi. Tiyatro aktörlüğünün dışında, Sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

        5

        ÖZGE ÖZACAR - MELTEM SEREZ

        Özge Özacar kimdir, kaç yaşında?

        Özge Özacar, 20 Kasım 1993 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 27 yaşındaki oyuncu Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezundur. İlk oyunculuk denyimini 2015 yılında yayınlanan Küçük Tatlı Yalancılar dizisi ile yaşayan Özge Özacar; Lise Devriyesi ve Oyunbozan gibi dizilerde rol almıştır. Star Tv ekranlarında yayınlanmış Sevgili Geçmiş dizisinde Azra karakterine hayat vermiştir. Şimdilerde Kefaret dizisinde Meltem karakteriyle karşımıza çıkmaktadır.

        6

        EGE KÖKENLİ - NİL ANIL

        Ege Kökenli kimdir, kaç yaşındadır?

        Ege Kökenli 1993 yılında Kırklareli’nde doğdu. Liseye kadar orada yaşadı. 27 yaşındaki oyuncu daha sonra Saint Joseph Fransız Lisesinde eğitim görmek için İstanbul’a yerleşti. 5 yıl boyunca lisenin Fransızca tiyatro ekibinde yer aldı. İlk televizyon dizisi, 11 yaşındayken En İyi Arkadaşım oldu. Yahşi Cazibe, Çalıkuşu, Güneşin Kızları, Benim Tatlı Yalanım gibi başarılı yapımlarda yer aldı.

        Eğitimini Haliç Üniversitesi’nde Konservatuar Eğitimi alarak tamamlamıştır.

        7

        TOLGA GÜLEÇ - ZEKİ KÖSE

        Tolga Güleç kimdir, kaç yaşındadır?

        Tolga Güleç 20 Eylül 1981 yılında Hatay İskenderun'da dünyaya gelimştir. 39 yaşındaki oyuncu Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, önce Çukurova Üniversitesi'nde işletme eğitimine başladı. Ancak bu bölümü yarıda bırakarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'ndan mezun oldu. Hatırla Sevgili, Gece Gündüz, Kırık Kanatlar, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Son Çıkış, Poyraz Karayel gibi dizilerde rol aldı.

        "Zor Yılların Kayıp Çocukları" adlı Film/Belgeselde başrol oynayan Güleç, bu filmde apolitik bir genci canlandırmaktadır. Belgesel/Film Kültür Bakanlığı destekli iddialı bir projedir. Filmin 12 Eylül 2012 tarihinde izleyicilerle buluşması bekleniyor. Oynadığı "Eksik Sayfalar" adlı film 2013'te vizyona girmiştir. 2014 yılında "Hayat Ağacı" dizisinde baş rol Kenan'ı canlandırmıştır. Şimdilerde Kefaret dizisinde Zeki karakterine hayat vermektedir.

        8

        MİNE KILIÇ - ARZU KENDİR

        Mine Kılıç kimdir, kaç yaşındadır?

        5 Kasım 1986, Mersin doğumlu olan Mine Kılıç, Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda oyunculuk ve Türker İnanoğlu Sinema ve Televizyon Eğitim Vakfı’nda kamera önü oyunculuğu dersleri aldı. 34 yaşındaki oyuncu ilk olarak Oyun Bitti (2007) isimli dizi ile televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan Mine Kılıç, sonrasında ise Al Yazmalım, Beni Böyle Sev, Beyaz Gece, Aile İşi, Bana Sevmeyi Anlat, 8. Gün ve son olarak da Ağlama Anne dizilerinde rol aldı ve adından sıkça bahsettirdi. Başarılı televizyon kariyerini sürdürürken Büşra (2009) sinema filminde başrolü oynadı, sonrasında ise Durak (2016) ve New York in New York(2019) filminde rol aldı.

        9

        AYŞEGÜL CENGİZ - MÜNEVVER DEMİR

        Ayşegül Cengiz kimdir, kaç yaşındadır?

        Ayşegül Cengiz 10 Aralık 1974'te Alanya’da doğdu. 46 yaşındaki oyuncu 1999 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi, 2004 yılında Aile Hekimi uzmanı oldu. Tıp eğitimini aldığı dönemde İstanbul Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nda (İTFTT) 6 yıl çalıştı ve çeşitli oyunlarda yer aldı. 1995 ve 1999 yıllarında Fransız oyuncu ve yönetmen Amedee Bricolo’nun topluluk ile yaptığı oyunculuk eğitimi çalışmalarına katıldı. Topluluğun pek çok projesinde oyuncu olarak yer alan Cengiz 1999 yılında Soytarılar Okulu adlı çocuk oyununu yönetti.

        Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda 2004-2006 yılları arasında oyunculuk ve sanat eğitimi aldı. 2006 yılında Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği ‘Evridike’nin Çığlılığı’ adlı oyunda yönetmen yardımcısı ve oyuncu olarak yer aldı. 2008 yılında Studio Oyuncuları Genç Projeler kapsamında Beckett’in ‘Not I-Ben Değil’ adlı oyununu yeniden yazarak ‘No I- Hayır Ben’ ismiyle sahneledi. 2012 yılında Şahika Tekand’ın İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahnelediği Beckett’in ‘Play-Oyun’ adlı oyununda yönetmen yardımcılığı yaptı. 2014 yılında Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği 'Gergedanlaşma 2.014' adlı oyunda yönetmen yardımcısı ve oyuncu olarak çalıştı. Şahika Tekand'ın İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahnelediği 'Play-Oyun' adlı oyunda 2014 yılında konuk oyuncu olarak yer aldı. Tiyatro çalışmalarına Studio Oyuncuları’nda devam etmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ