Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ABD Başkanı Trump'ı resmi olarak ülkeye davet etti
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD Başkanı Donald Trump'ı resmen ülkeye davet ettiklerini ve uyuşturucuya karşı yürüttükleri mücadelenin gerçek boyutunu kendi gözleriyle görmesini istediklerini söyledi
ABONE OLBaşkent Bogota'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Casa de Narino'da bakanlar kurulu toplantısı sonrası konuşan Petro, Trump'ın ülkesini hedef alan sözlerini değerlendirdi.
Petro, Trump'ın etrafındakiler tarafından "yanlış" bilgilendirildiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:
"Kolombiya'ya gelip kokain laboratuvarlarının ne olduğunu ve nasıl imha edildiğini görmesi için kendisini (Trump) resmen davet ettik. Günde 17 laboratuvar, yani her 40 dakikada bir tanesi yok ediliyor. Onun 'kokain fabrikası' dediği yerler aslında bina bile değil, sadece çubuk ve direklerden oluşan basit yapılar."
ABD Başkanı Trump'ın Kolombiya'daki uyuşturucu laboratuvarlarını "bombalamakla" tehdit etmesine değinen Petro, bunun para israfından başka bir şeye yaramayacağını savundu.
Cumhurbaşkanı Petro, "Eğer bu yapılara füze atarlarsa, bu ABD için bir para israfı olur çünkü biz kara operasyonlarıyla 18 bin tanesini imha ettik. Görece basit yapılardır sadece çubuk ve bezden ibaretler fakat içlerindeki malzemeler değerli. Ayrıca bu operasyonların etkinliğini de büyük ölçüde artırdık. Bu nedenle Trump, bunları doğrudan ve yerinde görmesi için Kolombiya’ya davet edildi." ifadelerini kullandı.