Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bugün Konya'da okullar tatil mi? Konya'da bugün kar tatili var mı
        1

        Konya'da 17 Aralık günü başlayan kar yağışı bugün de devam etti. Konya'da 2 gündür bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle vatandaşlar Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki, Yarın Konya'da okullar tatil edilecek mi? İşte Yarın Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair detaylar...

        2

        KONYA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

        22 Aralık Çarşamba günü için kar tatili olup olmayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Akşam saatlerinde kar yağışının şiddetine ve yol durumuna göre valilik tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

        3

        KAR YAĞIŞI YURDU TERK EDİYOR!

        Konya'da etkisini sürdüren kar yağışı bugün itibarıyla sona erecek. Hava sıcaklıkları cuma günü en düşük -15'i görmesi bekleniyor ancak bu hafta için tahmin edilen bir kar yağışı bulunmuyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, kar yağışının cuma gününden itibaren yurdu terk edeceğini bildirdi.

        4

        Yavuz, üç gün boyunca iç ve doğu bölgelerinde düşük gece sıcakları nedeniyle buzlanma ve don olayının etkili olacağını öngördüklerini belirterek, şöyle devam etti:

        "Hafta sonunda tekrar sıcaklıkta bir artış var. Fakat iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklığın hala eksi değerlerde olmasını beklemekteyiz. Genel itibarıyla baktığımızda, ülkemizin genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında hava sıcaklığının hakim olduğunu görüyoruz. Hafta sonu ise batı bölgelerden başlayarak sıcaklığın artmasını, hafta başında da ülke genelinde mevsim normalleri civarında hava sıcaklığı görülmesini beklemekteyiz."

        5

        KONYA'DA OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ!

        Konya'nın 12 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm eğitim kurumlarında 21 Aralık Salı günü yüz yüze eğitime ara verilmişti.

        Edinilen bilgiye göre, dünden beri Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonrası yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verilmişti. Devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Selçuklu, Meram, Karatay, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Hadim ve Taşkent ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 21 Aralık 2021 Salı günü de 1 gün süreyle ara verildi.

        Konuyla ilgili Konya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Selçuklu, Meram, Karatay, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerimizde meteorolojik şartlardan kaynaklanacak olumsuzluklar nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 21.12.2021 Salı günü yüz yüze eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Eğitim öğretim uzaktan devam edecektir. Ayrıca bu ilçelerimizde engelli veya hamile olan kamu çalışanlarının 21 Aralık 2021 tarihinde bir gün süresince izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ