Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kripto yatırımlarında yüzde 18 ile Türkiye lider - Para Haberleri

        DHA'da yer alan habere göre; ING önderliğinde piyasa araştırma şirketi Ipssos, kripto para birimi yatırımı kapsamında 26 Mart ve 6 Nisan tarihleri arasında Türkiye, ABD, Birleşik Krallık, İspanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya ve Romanya´da gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını duyurdu.

        Araştırma sonuçlarına göre ABD´de anketin yapıldığı tarihte kaıtlımcıların yüzde 8.0´i kripto para birimi yatırımına sahip olduklarını ve yüzde 25´i de gelecekte kripto para birimi yatırımı yapmayı düşündüklerini belirtti.

        Avrupa´da ise söz konusu yatırım yüzde 18 ile en çok Türk yatırımcılarda görülürken, Türkiye´deki katılımcıların yüzde 45´i gelecekte kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşündüklerini vurguladı.

        REKLAM

        Kripto para birimleri yatırım tavsiyeleri kapsamında ise Avrupa´daki katılımcıların yüzde 27´si, yatırım danışmanlığı konusunda özel danışmanlık şirketlerine, yüzde 21´i kişisel finans danışmanlarına güvendiklerini belirtirken, katılımcıların yalnızca yüzde 8.0´ı aile ve arkadaşlarına güvendiklerini söyledi.

        Bitcoin ve kripto para birimleri farkındalığı ise yüzde 79 ile en çok Avusturya´da gözlemlenirken, Avrupa´daki katılımcıların yüzde 66´sı, ABD´deki katılımcıların yüzde 57´si ve Avusturya´daki katılımcıların yüzde 70´i kripto para birimlerine aşina olduklarını belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ