Kelebekler geçidi
Altın Kelebek ödüllerinin verildiği gece Oscar'ı aratmadı..
Türkiye'nin en uzun süreli ödül töreni olan Altın Kelebek Ödül Töreni'nin 35'incisi önceki gün Hilton Convention Center'da düzenlendi.
HABERTURK.COM MAGAZİN MUHABİRİ İBRAHİM ŞAHİN'İN HABERİ
Sanat, sosyete ve televizyon dünyasının bir araya geldiği 35. Altın Kelebek Ödül Töreni'nin sunuculuğunu Aysun Kayacı ve Cem Davran üstlendi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Törenin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, gecede ödül alan isimleri belirleyenlerin Hürriyet gazetesi okuyucuları olduğunu söyledi. ENBE Orkestrasının konser verdiği geceye; İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Muazzez Abacı, Nükhet Duru, Hande Yener, Tarık Akan, Müjde Ar, Banu Zorlu, Pınar Aylin, Perihan Savaş, Acun Ilıcalı, Petek Dinçöz, Tanyeli, Nihat Doğan, Ferhat Göçer, Ece Gürsel, Şebnem Schaeffer, Şenay Akay, Sıla, Tülin Şahin, Tatsyana gibi birçok isim katıldı.
Geceden Notlar:
- Siren Ertan imzalı pembe bir gece kıyafeti ile gecenin sunuculuğunu yapan Aysun Kayacı, heyecanlı tavırları ile dikkat çekti.
- Sibel Can geceye kızı Melisa ile birlikte katıldı. Kızı Melisa'nın kendisinden önce geceye geldiğini belirten Can, "Benim yetişemediğim yerlere benden önce kızım geliyor" dedi.
- Pembe saçları ile geceye katılan Hande Yener, ödülünü aldıktan sonra sevgilisi Kadir Doğulu'dan bol bol tebrik öpücüğü aldı. Saç renginin yeni albümü ile ilgili olduğunu söyleyen Yener, Altın Kelebek ödülünün kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.
- Armağan Uzun'dan ayrıldıktan sonra kalbinin boş olduğunu söyleyen Bülent Ersoy, yeni birisi olduğu vakit her zaman açıklayacağını söyledi.
- Gecede ödül alamayan Kadir İnanır, "Bugün 35. yılı kutluyoruz. Bugüne kadar 20'nin üzerinde Altın Kelebek aldım. Alan isimleri tebrik ediyorum" dedi.
- Gecede uyumları ile dikkat çeken Şebnem Özinal– Şefik Öztek çifti, converse ayakkabıları dikkat çekti.
- 'Neden' albümü ile çok iyi bir satış grafiği elde ettiklerini belirten İbrahim Tatlıses, yeni klibi Neden için sarışın yeni bir yüz aradığını söyledi. Tatlıses, "Sarışın bayan istiyorum çünkü zaten ben esmerim. İki esmer bir klipte olmaz. Birde tanınmamış yüz istiyorum. Buradan duyurulur" dedi.
- Geceye sade bir elbise ile katılan Tülin Şahin'in elbisesinin altı yırtılınca, "Bu aralar bana çok nazar değiyor. Yine göze geldik. En yakın zamanda kurşun döktürmem lazım" diyerek espri yaptı.
- Geçtiğimiz ay evlenerek dünya evine giren Pınar – Yağmur Atacan çifti, evliliklerinin çok mutlu bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bol kesim elbisesi yüzünden kendisine 'Hamile misiniz?' sorusu sorulan Pınar Atacan, "Bebek şu an için yok. Elbisenin bolluğu sadece moda olmasından ötürü" dedi.
- Yunanlı sevgilisi Alex Syroplosla ile nişanlandığını belirten oryantal Tanyeli, çifte düğün yapacaklarını söyledi. Tanyeli, "İstanbul'daki düğüne Alex'in akrabaları, Yunanistan'a da benim akrabalarım katılacak. Böylece çifte düğün yapacağız" dedi.
- Swarovski taşlarla süslü tasarımları beğeni toplayan modacı Ebru Yener, omzuna işlettiği swarovski taşlı nazar boncuğu ile dikkat çekti. Yener, Çin'de meydana gelen depremi anmak için de koluna siyah kurdela taktı.
- Geceye korumalar eşliğinde beyaz bir limuzin ile gelen Hülya Evrensel, limuzin, beyaz elbise ve korumaları ile en çok konuşulan ismi oldu.
- Türkücü Seher Dilovan'ın minibüs ile geldiği gecede Erol Köse her zamanki gibi sıkı güvenlik ekibi ile dikkat çekti.
Ödül Alanlar
Altın Kelebek 35. yıl Özel Ödülü : Türkan Şoray, Perihan Savaş, Tarık Akan, Kadir İnanır, Nilüfer, Muazzez Abacı, Ajda Pekkan, Müjde Ar, Erol Evgin, Sezen Aksu, Nükhet Duru, İbrahim Tatlıses, Emel Sayın
Onur Ödülü: Erkan Özerman, Tekin Akmansoy
En İyi Yerli Dizi: Yaprak Dökümü En İyi Kadın Oyuncu: Bennu Yıldırımlar En İyi Erkek Oyuncu: Halil Ergün En İyi Komedi Dizisi: Komedi Dükkanı En İyi Kadın Komedi Oyuncusu: Binnur Kaya En İyi Erkek Komedi Oyuncusu: Tolga Çevik En İyi Çıkış Yapan Grup: ENBE Orkestrası, Pinhani En İyi Çıkış Yapan Solist: Sıla, Aslı Güngör, Mustafa Ceceli En İyi Klip: Belki Bir Gün Özlersin/ Yön: Gürcan Keltek Yılın Şarkısı: Evlerinin Önü Boyalı Direk/ Öykü&Berk En İyi Yarışma Programı: Var Mısın Yok Musun? En İyi Talk Show: Haydi Gel Bizimle Ol En İyi Spor Programı: Stadyum En İyi Magazin Programı: Bizden Kaçmaz En İyi Güncel Kültür-Sanat Programı: Şeffaf Oda En İyi Kadın Sunucu: Seda Sayan En İyi Erkek Sunucu: Acun Ilıcalı En İyi Anchorman: Mehmet Ali Birand En İyi Haber Programı: Arena En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist: Hande Yener En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solist: Ferhat Göçer En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Solist: Bülent Ersoy En İyi Türk Sanat Müziği Erkek Solist: Ahmet Özhan Türk Sanat Müziği'ne Katkı Özel Ödülü: Fatih Erkoç En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist: Sibel Can En İyi Fantezi Müzik Erkek Solist: İbrahim Tatlıses