Fotoğraf meraklılarının vazgeçilmezi
Garipliklerin, tuhaflıkların ve sıradanlıkların içlerine gizlenmiş güzellikleri keşfe zorlayan bu aykırı fotoğraflar, yoğun bir duygu salınımı vaat ediyor
Pırıl GÜLEŞÇİ ARIKONMAZ / KÜLTÜR SANAT
Disiplin olarak fotoğrafı merkez alan Elipsis Galeri, onlarca İstanbul galerisi arasında kendine özel bir yer edinmeyi başarıyor. Açılışından bugüne geçen zamanda, özellikle de fotoğraf meraklılarının vazgeçilmez adresi haline dönüşen bu galeride şimdiye kadar Isabel Munoz, Michael Wolf, David Drebin, Michel Comte ve Michael Kenna gibi önemli birçok sanatçının sergileri gerçekleştirildi. Bu uluslararası isimlerin yanı sıra Türkiye’den genç sanatçılar da Elipsis’in seçkisiyle fotoğraf severlerle buluşturuluyor. Geçtiğimiz hafta Tophane’de faaliyet gösterdiği mekânını kapatarak Karaköy’deki Akçe Sokak üzerindeki Akçe Han’a taşınan Elipsis Galeri, şu günlerde Yusuf Sevinçli’nin kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
DENEYİMLERİN FOTOĞRAFLANMASI
28 Eylül’de genç sanatçı Yusuf Sevinçli’nin solo sergisi “POST” ile yeni mekânının kapılarını açan Elipsis, gerek mekân gerek sunum gerekse içerik olarak gerçekten de doyurucu bir sergi deneyimi yaşatıyor. Siyah-beyaz fotoğraf kareleri üzerinden izleyici ile kuvvetli bir bağ kurabilen bu sergi, sanatçının görsel günlüğü niteliğinde. Sevinçli son iki senedir üzerinde çalıştığı bu seriye ait işlerinde olabildiğince dürüst ve samimi bir dille tekinsiz bir ortamın tasvirini çiziyor. Garipliklerin, tuhaflıkların ve sıradanlıkların içlerine gizlenmiş güzellikleri keşfe zorlayan bu aykırı fotoğraflar, yoğun bir duygu salınımı vaat ediyor.
YENİ SEZONDA KİMLER VAR?
Türkiye’de fotoğraf alanında önemli bir boşluğu dolduran Elipsis’in kurucusu Sinem Yörük, önümüzdeki aylarda Serkan Taycan, Seza Bali, Metehan Özcan ve Özant Kamacı gibi temsil ettikleri genç isimlerle açacakları kişisel sergilerin yanı sıra, Alman ekolüne ait sanatçılardan Olaf Otto Becker ve Christopher Thomas’ın çalışmalarını da ilk kez Türk izleyici ile buluşturacaklarının haberini veriyor.
UFAK BİR HATIRLATMA!
Yarın, ‘Tophane Art Walk’ dahilinde gelenekselleştirilerek galerilerin açık tutuldukları o özel pazar günlerinden biri. Zamanla daha da genişleyen haritasıyla bu ‘Açık Pazar’da Mısır Apartmanı’ndan Tophane ve Karaköy galerilerine uzanan kapsamlı bir sanat turu siz sanatseverleri bekliyor olacak! TAW haritasında yerleri belirlenen galerilerin hepsini saat 12.00-18.00 arası gezmek mümkün.