Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban Bayramı ne zaman 2021: Kurban Bayramı hangi gün?

        Kurban bayramı için geri sayım başladı. Kurban bayramında müslümanlar Allah'a yakınlaşmak ve yoksullarla paylaşmak için kurban kesiyor. Binlerce vatandaş bu yıl kurban bayramının hangi günlere denk geldiğini merak ediyor. Kurban Bayramı ne zaman 2021? İşte tarihi...

        KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        20 Temmuz Salı günü başlıyor.

        23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

        REKLAM

        KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

        Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

        Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

        Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ