Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kurban Bayramı ne zaman? Tatil 9 gün oldu mu? 2019 Kurban Bayramı arefe günü ne zaman?

        Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün 2019? Arefe günü ne zaman? sorusudini vecibesini yerine getirecek ve tatil planı yapacak vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geçen sene Kurban Bayramı'nın hem yaz ayına denk gelmesi hem de 9 günlük tatil süresinedeniyle vatandaşlar uzun bir tatile çıkmıştı. Peki Cumhurbaşkanlığı'ndan resmi bir açıklama geldi mi? İşteDiyanet 2019 Kurban Bayramı tarihi...

        KURBAN BAYRAMITARİHİ VE TATİL SÜRESİ

        Hicri takvimde Zilhicce ayının 10'unda kutlanan Kurban Bayramı bu sene Miladi takvime göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak. 10 Ağustos Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

        REKLAM

        10 Ağustos Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

        11 Ağustos Pazar Kurban Bayramı 1. Gün

        12 Ağustos Pazartesi Kurban Bayramı 2. Gün

        13 Ağustos Salı Kurban Bayramı 3. Gün

        14 Ağustos Çarşamba Kurban Bayramı 4. gün

        KURBAN BAYRAMI TATİLİ9 GÜN OLDU MU?

        11 Ağustos pazar günü başlayacak 2019 Kurban Bayramı 4 gün sürecek ve 14 Ağustos çarşamba günü sona erecek. Turizmciler perşembe ile cuma günlerinin de tatil ilan edilmesini ve bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasını isterken, Ankara Ticaret Odası (ATO) bayram tatilinin uzatılmamasını istedi. Konuyla ilgili son sözü hükümet söyleyecek. Kurban Bayramı tatil süresiyle ilgili resmi bir açıklama yapılır yapılmazdetaylar haberimizde yer alacak.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ