Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Kuzey Kore liderinden nükleer güçlerini geliştirme sözü!
        1

        Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansında (KCNA) yer alan habere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kuzey Kore ordusunun kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında başkent Pyongyang merkezinde düzenlenen askeri geçit törenini izledi.

        2

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer güçlerini "maksimum hızda" geliştireceğini belirtti.

        3

        Nükleer kuvvetlerin temel misyonunun caydırıcılık olduğunu ifade eden Kim, "Ancak topraklarımızda istenmeyen bir durum ortaya çıkarsa nükleer kuvvetlerimiz, tek bir görevle sınırlandırılamaz. Eğer herhangi bir güç, temel çıkarlarımıza müdahale etmeye çalışırsa nükleer güçlerimizin ikinci görevini yerine getirmekten başka seçeneği olmayacaktır." dedi.

        4

        KCNA'nın haberinde, geçit töreninde Kuzey Kore'nin bilinen en büyük kıtalararası balistik füzesi olan Hwasong-17'nin yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

        5

        Yonhap haber ajansı, uydu görüntülerine göre, geçit töreninin yaklaşık 20 bin asker ve 250'den fazla askeri teçhizat içerebileceğini duyurmuştu.

        6

        ABD'li ve Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin 2018'den beri resmi olarak kapatılan tek nükleer test sahasında yeni inşaat belirtileri olduğunu ve Pyongyang'ın nükleer silah testlerine devam etmeye hazır olabileceğini öne sürüyor.

        10
        11
        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ