Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK burs başvuru sonuçları için tarih belli oldu mu ve ne zaman açıklanır? GSB ile KYK burs ücreti kaç TL?
        1

        KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için bekleyiş devam ediyor. KYK burs başvuruları için öğrenciler değerlendirmeye alınacak ve ailevi durumları, maddi gelirleri ile beraber 12 farklı kamu kurumu tarafından teyit edilerek değerlendirilecekler. Peki KYK burs ve kredi başvuru sonuç tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

        2

        KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

        17 Kasım’da KYK burs başvuru işlemleri tamamlandı ve değerlendirmeye alınmaya başladı. 12 farklı kamu kurumu tarafından teyitler tamamlandıktan sonra KYK burs başvuru sonuçları açıklanacak.

        3

        KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ ÖEDEMELERİ BU YIL NE KADAR?

        2022 yılı KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde belirlendi:

        - Lisans öğrencileri 850 lira

        - Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

        - Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira

        4

        KYK BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ