Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Son Dakika Haberi | L'Equipe'ten bomba iddia: Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz... - Futbol Haberleri
        1

        Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille geçtiğimiz sezonu mumla arıyor... 2020-2021 sezonunda teknik direktör Galtier ile Fransa Ligue 1'de zafere ulaşan Lille bu sezon beklentilerin uzağında kaldı.

        2

        Ligue 1 şampiyonluğunun ardından sezon başında Fransa Süper Kupası'nı da PSG'nin elinden alan Lille, yeni sezona başarılı hocası Christopher Galtier ile yollarını ayırarak başladı. Deneyimli teknik adamın ayrılığıyla birlikte takımına başına geçen Jocelyn Gourvennec, Lille'de geçtiğimiz sezonun oldukça gerisinde bir performans çiziyor.

        3

        Galtier önderliğinde elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olan özellikle Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz geçen sezonki performanslarının gerisinde kaldı. Fransa'nın en saygın gazetelerinden L'Equipe, milli yıldız için ayrılık iddiasını gündeme getirdi.

        4

        L'Equipe, 2019 yılında Trabzonspor'dan yüksek bonservis bedeliyle satın alınan Yusuf Yazıcı için ayrılığın kapıda olduğunu yazdı. Yine Galtier döneminde alınan şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan isimlerden birisi olan Yusuf Yazıcı, geçtiğimiz sezon 42 maçta görev almış ve 14 gol, 5 asistle oynamıştı.

        5

        17.5 milyon Euro bonservis bedeli ve Edgar Ie paketiyle Lille'e katılan Yazıcı, bu sezon forma şansı bulmakta zorlanıyor. Gourvennec, Yusuf Yazıcı'ya sadece yedek kulübesinde bir rol veriyor.

        6

        L'Euqipe'in haberine göre; İlk 11'ini de hemen hemen belirleyen Gourvennec için Yusuf Yazıcı'ya sonradan oyuna girme dışında bir ihtimal yok.

        7

        Yaz transfer döneminde Yusuf Yazıcı'yı transfer etmek isteyen Lazio'nun teklifi reddedildi fakat milli futbolcu sonradan girdiği maçlarda merkez orta saha olarak şans bulabildi. Kendisini daha rahat hissettiği forvet arkası mevkisi ise kendisine sağlanmadı.

        8

        Bu konu hakkında konuşan teknik direktör Jocelyn Gourvennec, "Yusuf Yazıcı, biraz hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü istediği kadar oynama süresi bulamıyor. Onunla sürekli konuşuyorum. Mizacı ve karakteri iyi olan biri. Maça imzasını atması için ilk 11'de olmasına gerek yok. Sonradan da oyuna girip bir şeyler yapabileceğini bilmeli. İnanılmaz farklılıklar yaratabilen bir oyuncu. Sadece takıma yardımcı olmaya motive olsun" dedi.

        9

        Lille Başkanı Olivier Letang, L'Equipe'e verdiği demeçte "Yusuf'un ayrılmaya niyeti yok. Takımdaki yerini kazanmak istiyor. Ona takım için önemli olduğunu ve tekrar başarılı olana kadar onu satmayacağımı söyledim" dedi.

        10

        L'Equipe'e göre ise Yusuf Yazıcı, forma hiyerarşisinde o kadar aşağı indi ki artık şansının kalmadığını düşünüyor. Motive olunca çok daha iyi performanslar sergileyen Yusuf Yazıcı için moral durumu da önemli ve tabii ki ayrılık ihtimali de bulunuyor.

        11

        Yusuf Yazıcı, bu sezon oynadığı 13 resmi maçta 394 dakika süre aldı ve 1 gol atıp 1 asist yaptı.

        12

        "BURAK YILMAZ MUTSUZ"

        Ligue 1'in 11. haftasında oynanan Brest maçında hocası Gourvennec'in maçın ikinci yarısında oyundan aldığı Burak Yılmaz, oldukça sinirlenmiş ve direkt soyunma odasına gitmişti.

        13

        Yaşanan bu olay Fransız basınından bazı ayrılıkların geleceği şeklinde iddialara neden olsa da Gourvennec, Burak Yılmaz'ın özür dilediğini ve bir sorun olmadığını belirtti.

        14

        Ancak yine de takımda mutsuz olduğu söylenen Burak Yılmaz'ın ayrılabileceği iddiaları halen güçlü şekilde devam ediyor.

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ