Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? MEB 2023 LGS soru ve cevap anahtarı kitapçığı
        1

        LGS için geri sayım sona erdi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanacak olan merkezi sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. Yurt genelinde 1 milyonu aşkın öğrencinin katılım göstereceği sınav, iki oturumla tamamlanacak. Öğrenciler, sınavın ardından MEB tarafından yayınlanacak olan LGS soruları ve cevap anahtarı kitapçığını bekleyecek. LGS soru ve cevap anahtarı ile sınavda alınabilecek puana yönelik ön tahminde bulunulabilecek. Peki, 2023 LGS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Detaylar haberimizde.

        2

        LGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

        Daha önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da öğrenciler, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek. Sınavın ardından 4 Haziran 2023 Pazar günü öğleden sonra, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

        3

        Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

        Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ