Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Madeleine McCann soruşturmasına yeni gelişme: 16 yıl sonra o bölgede çalışma başlatıldı
        1

        3 yaşındaki Madeleine McCann Portekiz’in Algarve bölgesindeki Praia da Luz beldesinde 2007 yılında ailesiyle tatil yaparken kaldıkları daireden kaçırılmış, ortadan kaybolmuştu.

        2

        Ailesi 50 metre uzaklıkta yemek yerken ortadan kaybolan küçük kız uzun süre dünya gündeminde yer almış ancak bulunamamıştı.

        Aradan yıllar geçmesinin ardından 2019'da Almanya polisi, ülkede cinsel saldırı suçundan hapis yatan ve pedofiliden de suç kaydı olan bir kişinin Madeleine McCann'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmada şüpheli olduğunu duyurmuştu.

        3

        Soruşturmayı yürüten savcı Hans Christian Wolter, baş şüpheli olan Alman pedofili Christian Brueckner’ın kızı öldürdüğünden emin olduklarını açıklamıştı.

        Ancak tüm şüphelere rağmen, Madeleine'in ortadan kaybolmasıyla ilgili olarak Brueckner uzun süre resmi olarak suçlanmamıştı.

        4

        Olayın 15. yıldönümünde Madeleine McCann'in ortadan kaybolmasını araştıran Alman müfettiş, baş şüpheli pedofil Christian Brueckner'ın çocuğu kaçırılmasıyla ilişkilendiren 'yeni kanıtlar' olduğunu duyurmuştu.

        5

        Savcı Hans Christian Wolters, Praia da Luz'da ortadan kaybolmasının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen dün gece Portekiz televizyonunda yaptığı açıklamada, Madeleine'in öldürüldüğünden 'emin' olduğunu ve bunu 45 yaşındaki Brueckner'in yaptığını söylemişti.

        6

        16 yıldır gündemdeki yerini almaya devam eden Madeleine McCann soruşturmasında geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme daha yaşandı.

        7

        BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

        8

        Reuters'ın aktardığı görüntülerde güney bölgesindeki bir barajda Salı günü arama çalışmalarına başlandığı ve bu bölgenin Madeleine'in kaybolduğu sahil beldesinden yaklaşık 50 km uzakta olduğu ifade edildi.

        9

        Soruşturma hakkında bilgi sahibi bir kaynak Reuters'a araştırmanın Alman yetkililerin talebi üzerine gerçekleştiğini belirtti.