Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Sizin sevişme şarkınız ne?

        “Seviştik de şarkısı mı kaldı?” demeyin hemen, belki de şarkınız olmadığı için sevişemiyorsunuzdur! “Hani benim 50 gram pastırmam/ Konyalı’dan başkasına bastırmam” tarzı folklorik bir türkü de olabilir, “Where do I begin...” diye başlayan romantik Love Story de... “Hadi deli oğlan / hadi belime dolan” diyen Hadise de olabilir sizi havaya sokan, “Hiç ayrılamam derken / kavuşmak hayal oldu” diyen Zeki Müren de... Geçenlerde bir arkadaş, “Yooo öyle demeyin sevişirken çok önemlidir müzik... Benim bir şarkım var mesela...” deyince beni bir gülmedir aldı!

        ŞARKININ YARATTIĞI ATMOSFER ÖNEMLİ

        Bir yandan arkadaşa bakıyorum, bir yandan da aklımdan “Şarkısı ne olabilir?” diye geçiriyorum... Bir göz kırpımı zaman aralığında kafamın içinde James Brown‘ın ‘Like a sex machine’ diye başlattığı, Tarkan‘ın ‘Seni gidi fındıkkıran

        / yılanı deliğinden çıkaran’ diye devam ettiği dev bir korodan envai çeşit şarkı dönmeye başladı... İşi iyice muzırlığa vurduğumu gören arkadaş gayet ciddi, ısrar etti: “Öyle düşündüğün gibi değil! Gerçekten önemli... Şarkının yarattığı ritim, atmosfer her şeyi bambaşka yapabiliyor!”

        SEKSİ OLMASI ŞART DEĞİL, EŞLİK ETMELİ

        O bunları söylerken, bir yandan “O anda kimsenin, ‘Yine de şahlanıyor aman kol başının kır atı’, diye Hasan Mutlucan’ın davudi sesinden nadide bir ezgi duymayı istemez herhalde” diye düşünürken bir yandan da geçenlerde de bahsettiğim saygıdeğer abimiz Nick Hornby‘nin ‘31 Şarkı’ adlı kitabı geldi aklıma... Hornby, kitapta Santana‘nın ‘Samba Pa Ti’ adlı şarkısını her zaman bekâretini kaybederken odada çalacak şarkı olarak düşündüğünü yazıyor ve ardından sevişirken dinlenebilecek bazı başka şarkıları anlatıyordu. Nick Hornby, sürekli bazı şarkıların çok seksi olduğundan bahsedildiğini, ancak o şarkıların ille de sevişmenize eşlik etmeleri gerekmediğini söylüyor! Arkadaşımın da söylediği buydu: “Önemli olan şarkının ne kadar seksi olduğu değil; o ana kattığı ‘hava’dır...” Birçok şarkının sekse eşlik etmek için değil, onun yerini almak için yapıldığını söyleyen Hornby, Marvin Gaye‘in ‘Let’s get it on’ şarkısını örnek verip soruyor: “Bu şarkıda gülmeden sevişebilmek mükün müdür?”

        SEKS TERAPİSTİ ‘ŞARKI DİNLEMEYİN’ DİYOR

        İnternette konuyla ilgili sitelerde gezinirken özellikle 1980’li yıllarda adından çok söz ettiren Amerikalı ünlü seks terapisti Dr. RuthWestheimer’a rastladım. Bugün 82 yaşında tonton bir nine olan Dr.Westheimer benim arkadaşımın aksine, çiftlere sevişirken müzik dinlememesini tavsiye ediyor: “Bırakın seks yaparken, seksten konuşurken bile müzik falan dinlemeyin; sadece sevişmeye odaklanın!” Ruth ninenin şekille değil de özle ilgili değerlendirmesine katıldığımı söyleyip internette bu konuyla ilgili bir sürü ‘playlist’ olduğunu da belirteyim... Bu listelerde yok yok ama ‘Open: Love, Sex, and Life in an Open Marriage, Dreamworld’ adlı kitabın yazarı Jenny Block bu listelerin en bilimsel olanını hazırlamış... Hakkımda “Bu adam da şöyle günlük hayatta işimize yarayacak bir şey yazmıyor” diye düşünenler için Block’un listesini veriyorum... İyi günlerde dinleyin...

        İŞTE O LİSTE

        Dreamworld- Robin Thicke

        When TheWorld Ends- Dave Matthews

        Damn, IWish IWas Your Lover-

        Sophie B. Hawkins

        Halo ve Naughty Girl- Beyoncé

        Woman Like A Man- Damien Rice

        Possession- Sarah McLachlan

        You Shook Me All Night Long- AC/DC

        Just Say Yes ve Chasing Cars- Snow Patrol

        TheWoman in Me- Donna Summer

        On the Couch- Prince

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ