Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Denise Capezza düşler ve umutlar, Denise Capezza kimdir, Denise Capezza uçurum

        ‘UÇURUM’ dizisinde canlandırdığı ‘Felicia’ karakteriyle tanıdık İtalyan oyuncu Denise Capezza’yı... Kendisi Napoli doğumlu. 14 sene klasik dansla ilgilenmiş, ardından tiyatro eğitimi almış. Napoli’den Roma’ya geçtikten sonra oyunculuk sektöründe aktif bir şekilde yer almaya başlamış. Kendisinin ‘Uçurum’ ile başlayan Türkiye’deki oyunculuk macerası, Fox TV’de yayınlanan ‘Düşler ve Umutlar’ adlı yeni dizisiyle sürüyor. İşine âşık olduğunu söyleyen Capezza, “Beni bıraksalar 24 saatimi sette geçirebilirim” diyor. Onunla konuşurken bu aşk gözlerinden taşıyor. Türkçe’yi kısa zamanda sökmüş; enerjisi o kadar yüksek, insanlarla iletişimi o kadar kuvvetli ki bu durum hiç şaşırtmadı beni. Bakın sohbetimiz başladığı andan itibaren yıllardır tanışıyormuşuz gibi hissetmemi sağlayan 23 yaşındaki güzel oyuncu bana neler söyledi...

        ‘TÜRKÇE’YI ÇABUK ÖĞRENDIM’

        Seni ‘Uçurum’ dizisiyle tanıdık. Türkiye’deki ilk dizindi ve ses getiren bir işti. Kendini şanslı hissediyor olmalısın...

        Evet, şanslıyım ama ben o şansı hak ettim de... ‘Felicia’ karakteri için yabancı bir kız arıyorlardı. Roma’dan İstanbul’a görüşmeye geldim. Bir sürü Rus kız arasından beni seçtiler. Çok güzel bir ekip bir aradaydık, çok değerli bir projeydi, rolümün hakkını verebilmek için çok çalıştım.

        Ülkenden ayrılıp başka bir ülkede, bilmediğin bir dilde oyunculuk yapmak zorladı mı seni?

        Roma’da sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştım, İstanbul’a büyük heyecan ve mutlulukla geldim. Bir gün Türkçe oynayacağım aklımın ucundan geçmezdi. İtalya’da Türkçe’yi çok zor buluruz. Başlangıçta çok zorlandım. İngilizcem de azdı. Benimle Türkçe konuşulduğunda hiçbir şey anlamıyordum. Canlandırdığım karakter Rus olduğu için bir yandan Moldovaca da öğreniyordum. Bayağı kâbus gibiydi benim için ama Türkçe’yi çok çabuk öğrendim, herkes çok şaşırdı.

        ‘İÇİMDE HEP UMUT VAR’

        Türk halkı dizi karakterlerini fazla benimsiyor. Eminim sokakta yanına gelip ‘Felicia’ diye konuşan çok insan olmuştur. Bu durum şaşırtıyor muydu seni?

        ‘Uçurum’ zamanı yolda yürüyemiyordum. İnsanlar “Felicia sen yaşıyor musun? O adam sana çok kötü davranıyor” diye yanıma geliyorlardı. İtalya’da oyunculara bu kadar yoğun ilgi gösterilmez. Bu kadar hayranlık yoktur. Bizde daha çok show girl’lere ve şarkıcılara hayranlık duyulur. Türk insanı çok samimi, doğal ve tatlı. Verdikleri tepkiler beni çok mutlu ediyor.

        Yeni dizinin adı ‘Düşler ve Umutlar’. Ben düşsüz ve umutsuz yaşanamayacağını düşünenlerdenim. Ya sen?

        Ben de öyle. Düş kuramayan, umut etmekten vazgeçen insanların yaşayan ölüler olduklarını düşünüyorum. Ben öyle değilim. Sürekli hayal kuruyorum, içimde hep umut var. Yaşamak sörf yapmaya benziyor. Düştüğümüz zamanlar da oluyor ama ben düştüğümde mutsuz olmak yerine ayağa kalkmanın yollarını arıyorum.

        ‘NAPOLI’DEKİ KIZLAR GİBİ GÜÇLÜ’

        Bu projeye “Evet” demeni sağlayan faktör ne oldu?

        Senaryoyu okurken çok heyecanlandım. “Ben heyecanlanırsam insanlar da heyecanlanır” diye düşündüm.

        Dizide canlandırdığın Asya’dan konuşalım biraz da...

        Asya, ateşten gelen bir kız. Çocukken sokaklarda, erkeklerin arasında büyümüş, hırsızlık yapmış. Çok güçlü bir kadın. Napoli’deki kızlar gibi. Napoli biraz tehlikeli bir yer. Ailemde olmasa da ben de etrafımda böyle şeyler gördüm. Napoli’de güçlü olmayı, erkek gibi olmayı öğreniyorsun. Öte yandan Asya bu tehlikeli hayata rağmen içindeki aşktan ve hayallerinden hiç vazgeçmeyen biri. Bence insanı güzel kılan içindeki aşktır. Tutkulu bir âşık. Kötü bir adamla beraber ama onu çok seviyor. Kavga ederken bir anda öpüşmeye başlıyorlar. Senaryoyu okurken çok heyecanlanıyorum. Bir de sette Mustafa Uğurlu’yu izlerken kalakalıyorum. Gerçekten çok iyi bir oyuncu.

        ‘Türk erkekleri İtalyanlardan daha kibar’

        Sen de Asya gibi tutkulu bir âşık mısın?

        Evet, o tutkuyu yaşamak lazım. Ben aksiyonu severim. Arada küçük tartışmalar olmalı. Her şeye “Evet” diyen düz bir adam istemem. Bir erkek bana aksiyon verince mutlu oluyorum, öbür türlüsü çok sıkıcı.

        İtalyan erkekleri kadınlar arasında efsanedir. Öyleler mi?

        Türk erkeklerinden pek farkları yok. Hatta bence Türk erkekleri çok daha kibar. İtalyan erkeklerinde “Ben bu kızı alırım” egosu vardır. Bence Türk erkekleri daha doğal.

        ‘Hayalim Türkiye’de müzikalde rol almak’

        Çok hayal kurduğunu söyledin. Mesleğinle ilgili hayallerin neler?

        Türkiye’de tiyatro yapmayı, özellikle de bir müzikalde rol almayı çok istiyorum. İtalya’da birçok müzikalde rol aldım. Türkiye için hayalimde ‘Nine’ var. İleride yönetmenlik de yapmak istiyorum. Benim gözüm çok güçlüdür, yanlışı hemen görürüm. Bu sayede kendimi çok eleştiririm mesela. Gözüm iyi olduğu için iyi bir yönetmen olacağımı düşünüyorum.

        Ekranda bir komedide rol almak istiyor musun?

        Ben çok komik bir kadınım. İtalya’da bu işe komediyle başladım. Beni izleyen insanlar çok beğenirdi. Türk dizilerinde acı ve ağlamak ön planda. Bu, bana çok enteresan geliyor. Bir komedide oynamayı çok istiyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ