Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Ünlü pop şarkıcısı Gökhan Tepe'den, HT MAGAZİN’e samimi açıklamalar...

        HT MAGAZİN / Ömür SABUNCUOĞLU

        ‘Gelsen de Anlatsam’ şarksıyla müzik listelerinde bir numaraya kadar yükselen Gökhan Tepe, HT MAGAZİN’e samimi açıklamalar yaptı. “Pop müzik yapıyorsanız bu işin vitrini önemli. Giydiklerimize özen göstermemiz gerekiyor” diyen yakışıklı popçu bir de itirafta bulundu: “Erkeğe bakımlı olmak yakışır. Ben de bir parça metroseksüelim.”

        Gökhan Tepe ile kasım güneşinin İstanbul’u ısıttığı bir öğleden sonra Baltalimanı Portaxe’de buluştuk. Yeni single’ını, bestelerini, hayata bakış açısını ve ideallerini konuştuk.

        Şarkında ‘Gelsen de Anlatsam’ dediniz ve ben de geldim.

        Hoş geldin Ömür’cüğüm. Bu şarkı, geçen yıl Şebnem Sungur’un yazdığı sözlerden seçtiğim ve akabinde hemen bestelediğim bir şarkı. 2015’te çıkarmayı planladığımız albümümüzün içinde yer alan bir şarkıydı. Ancak sevenlerime bir sürpriz yapmak istedim ve 2015’e kadar bekletmek istemedim, hemen çıkardım.

        Müzik listelerinde de zirveye oturdu. Mutlu musunuz?

        Çok mutluyum. Biz de stüdyo aşamasında heyecanlanınca, güzel bir yere geleceğini hissettik. Aynı duyguları ‘Türkan’, ‘Veda Makamı’ ve ‘Söz’ gibi şarkılarımda da hissetmiştim.

        Bütün sanatçılar sizden beste almak için yarışıyor.

        Sağ olsunlar. Uzun yıllardır arkadaşlarımla beste çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın bereketini şu an yaşıyoruz.

        ‘DEMET ŞARKININ HAKKINI VERDI’

        Ebru Gündeş’in yeni albümüne ismini de veren ‘Araftayım’ şarkısı çok sevildi. O şarkı nasıl çıktı?

        ‘Araftayım’ Şebnem’in o güzel ve beni heyecanlandıran sözlerinden biriydi. 1.5 yıl önce bestelemiştim. Ebru da o zamanlar repertuvar çalışmasındaydı. Her albüm öncesi sağ olsun, kapımızı çalar ve bizden bir şarkı ister. Biz de onun o güzel yorumundan çok etkileniyoruz. Ben ona, “Senin sesinde benim bestelerim bir başka” derim. Duyguları gerçekten çok güzel ifade ediyor.

        Başka hangi sanatçıların bestelerinizi yorumlamasından keyif alıyorsunuz?

        Sevgili Funda Arar. Yeni albümünde bir bestem var. O şarkı da çok güzel yerlere gelecek inşallah. Genç arkadaşlarımızla da paylaşımlar içerisindeyim. Onları da kısa zaman sonra dinleyeceksiniz.

        Albümünüz ne zaman çıkacak?

        2015 yılının ilk çeyreğinde albümü sevenlerimizle buluşturacağız. Yarısı tamamlandı gibi.

        ‘Türkan’ şarkısını bestelediğinizde, bir erkeğin okuyacağını mı düşünmüştünüz?

        İlk başta öyleydi ama Demet seslendirdikten sonra, “İşte bu!” dedik. Hakkını verdi, ortaya da büyük bir başarı çıktı. Ayla Çelik arayıp “Demet şarkıyı okumak istiyor” dediğinde, ben de “Hay hay mutlaka dinlemek isterim” demiştim. Şarkı, çok rekor kırdı. Bana da iki dalda en iyi besteci ödülünü kazandırdı. Türkan Şoray da şarkı için teşekkür etmişti. Unutamadığım anlardan biridir. Çok kibar ve sevgi dolu bir insan.

        ‘SPOR OLMAZSA OLMAZLARIMDAN’

        Sizi tanıdığım günden beri hiç değişmediniz. Bu formunuzun sırrı ne?

        Ara sıra çizgiyi aştığım, kilo aldığım zamanlar oldu ama ben bütün bu zindeliğimi ve duruşumu spora borçluyum. Son zamanlarda çok vakit ayırıyorum. Spor hem dinçleştiriyor hem mutlu hissettiriyor hem de besteleri yaparken bana daha dinç bir akıl veriyor. Spor olmazsa olmazlarımdan biri.

        Gökhan Tepe denince akla ‘Romantik ve slow şarkıların adamı’ geliyor. Buna katılıyor musunuz?

        Yaptığım şarkılar, duygusal kimliğimi ortaya çıkarıyor, bu doğru ama eğlenceli bir tarafım da var. Onu, bazı şarkılarımda gösterdim. ‘Vur’ ve ‘Türkan’ gibi. Hızlı şarkılarda bile duygusal bir taraf oluyor. O da benim yaradılışımla alakalı.

        ‘TÜRKIYE ESKI TÜRKIYE DEĞIL’

        Pop müzikte yeni kadın popçular çıkıyor ama erkek şarkıcılar çok az. Nedeni ne sizce?

        Son 2-3 yıla bakarsak 1-2 kişi var. Belki de piyasa şartları ve oluşan dengeler yapımcıları daha farklı seçimlere götürmüş olabilir. Yoksa çok yetenekli genç arkadaşlarımız var. Yapımcıların inisiyatifi. Ben, bana vokal yapan Okan Albayrak’ı en kısa zamanda dinleyiciyle buluşturacağım.

        O zaman erkekler şarkıcı adayları olaya 1-0 yenik başlıyor, diyebilir miyiz?

        Yok ben öyle düşünmüyorum. Erkek popçuların kadın hayranları sayıca daha fazla olabiliyor. Dolayısıyla bu bir avantaj ama tabii her şey nasip, kısmet meselesi. Biraz da doğru şarkıyı bulup, iyi klip çekmek önemli. Türkiye eski Türkiye değil. Prodüksiyonlar, yeni bir şey sunarken artık daha çok özeniyor ve daha fazla masraf yapıyor. Yapımcıların da tabii bunun karşılığını alması gerekiyor. Kalite çizgisini en üstte tutup iyi şarkılar okumak ve iyi klipler çekmek, idealist bir yaklaşımda bulunmak gerek.

        Sizin hep yaptığınız gibi...

        Ben 18 yılı geride bıraktım. 7 albüm, 2 single yaptım. Daima en iyisi için çalıştım. Ben başarımı buna borçluyum. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldum. Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım. Şimdi de doktoraya başvuracağım. Çünkü müzik eğitimi sürekli devam etmeli. Eğitimli olmak ve bir enstrüman çalıp fark yaratmak, kısa süreli değil, uzun süreli başarıları yanında getirir.

        "Erkeğe bakımlı olmak yakışır"

        Yakışıklılık ne kadar önemli?

        Bu işin vitrini de önemli. Özellikle de pop müzik yapıyorsanız, bu konu biraz daha önem kazanıyor. Giydiklerimize ve duruşumuza özen göstermemiz gerekiyor.

        Stil danışmanınız var mı?

        Son klipte Umut Eker ile çalıştım. Çok başarılı bir isim.

        Kendinizi metroseksüel olarak tanımlayabilir misiniz?

        Metroseksüellik, tırnak içinde bakımlı olmayı, kıyafetlerine özen göstermeyi ve mutlak surette modaya ayak uydurmayı yanında getiriyor. Bir parça metroseksüelim diyebilirim. Ama deli gibi modayı takip etmiyorum. Erkeğe bakımlı olmak yakışır.

        Eskiden, kadın hayranları azalır diye erkek sanatçılar evlenmezdi...

        Öyleydi evet. Şimdi birçok ismin evlendiğini gözlemliyoruz. Daha paylaşımcı, daha olağan bir hale dönüştü.

        "Nazarlık diyorum"

        Geçtiğimiz günlerde arabanız çalınmıştı. Bulundu mu?

        Böyle şeyler olabiliyor ve Türkiye’de birçok insanın başına gelebiliyor. Benim de başıma geldi. Ofisimizin önünde, biz konserdeyken çalındı. Ama emniyet güçlerimize bir kez daha sonsuz teşekkürler ediyorum. Aracımız bulundu. Nazarlık diyorum. Her şey çok güzel giderken böyle bir şey bizi üzmedi, üzemez de.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ