Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB açıkladı: 15 Tatil ne zaman başlıyor? 2020 Okullar ne zaman kapanacak?

        15 Tatil tarihi için geri sayım başladı. Öğrenciler ve Veliler yarıyıl tatili için şimdiden planlar yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı konuya ilişkinçalışma takvimini yayınladı ve sömestr tatil tarihini açıkladı.Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? 2020 Okullar ne zaman kapanıyor? İşte haberin detayları...

        15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 - 2020 takvimine göre Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olacak.

        2020 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

        Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek.13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

        REKLAM

        MEB 2019 - 2020 İŞ TAKVİMİ

        • 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başladı.

        • 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapıldı.

        (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

        • 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.

        • Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

        (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

        • İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

        • 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

        (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

        • 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

        15 TATİL İÇİN UZMANLARDAN TAVSİYELER

        1. Ev işlerini askıya alın, birlikte oynayın

        ‘Oynamayı ben de bilirim ama ev işlerinden fırsat mı var?’ demeyin. O fırsatı yaratabilirsiniz, yaratın da. Mükemmel olma çabasında olmayın. Çalışan anne de olsanız her şeye dört dörtlük yetişme telaşından kurtulun. İster hafta içi ister hafta sonu ev işlerine odaklanmayın.

        Oyunun, çocukların hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal gelişimine faydası yapılan çalışmalarla ortaya konuluyor. Üstelik sizin için de faydalı olacaktır.

        2. Evde yarışlar düzenleyin

        ‘Evde, dört duvar arasında gün boyu ne yapabiliriz?’ diyorsanız, aslında birçok seçenek var. Üstelik çocuğunuzun zekasını ve becerilerini kullanabileceği etkinlikler. Örneğin sessiz film anlatma, tabu, jenga, satranç gibi oyunlarla evde mini yarışmalar düzenleyebilirsiniz.

        Oyunlarınıza evdeki diğer aile üyelerini de katın. Beraber mutfakta bir şeyler pişirme ve akraba ziyaretleri gibi klasik yöntemler de önemli. Tabi birlikte kütüphanenizden seçeceğiniz ya da birlikte satın alacağınız bir kitapla okuma saati yapmanın yeri apayrı.

        3. Çocuklara yönelik atölye etkinliklerine götürün

        Günümüzde artık neredeyse tüm sanat müzeleri, sanat platformları ve üniversiteler çocukların merak ve ilgi alanlarına yönelik atölye etkinlikleri yapıyorlar.

        Bu atölye çalışmaları; bazen el becerilerini destekleyici, bazen merak artırıcı, bazen gözlem yapmaya teşvik edici olacak şekilde çok farklı konularda düzenleniyor. Ya ücretsiz ya da cüzi ücretlerle yapılıyor. Yaşına uygun aktivitelere katılmasını sağlayın. Çalışıyorsanız bunu hafta sonu da yapabilirsiniz.

        4. Haftada birkaç gün mutlaka dışarı çıkın

        Hava soğuk da olsa haftada birkaç gün açık havada geçireceğiniz zaman dilimleri çok önemli. Soğuk havada dışarıda gözlem yapması, doğa olaylarını, havayı ve çevreyi gözlemlemesi çevresel zekasının gelişimini de destekliyor. Alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlara hapsolmayın.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ