Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Messi'nin yeni takımı - Son dakika spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Messi 22 yıldır giydiği Barcelona formasına veda etmeye hazırlanıyor... Peki Messi gelecek sezon hangi takımın formasını giyecek. Bu konuda yapılan spekülasyonlar bitmek bilmiyor.

        2

        Ancak son 2 günde üst üste Manchester City cephesinden gelen işaretler, İngiliz ekibinin onu eski hocası Pep Guardiola ile buluşturacağının güçlü sinyalleri gibi. Çarşamba günü erken saatlerde Guardiola’nın ‘Gülümseyen’ bir fotoğrafını paylaşan City cephesinden dün de art arda hamleler geldi.

        3

        Arjantin Milli Takımı’ndan Messi’nin arkadaşı olan ve Manchester City forması giyen Sergio Agüero, İnstagram hesabından forma numarasını kaldırdı.

        4

        Onun bu hareketi, “10 numarayı Messi’ye vermeye hazırlanıyor” şeklinde yorumlandı. Buna karşılık bir hareket de Messi cephesinden geldi.

        5

        Arjantinli yıldızın eşi Antonela Roccuzzo, Aguero’nun kız arkadaşı Sofia Calzetti’yi Instagram’dan takibe aldı. Bu hareket Messi’nin eşinin şimdiden aile ilişkilerine başladığı şeklinde yorumlandı.

        6

        EN ÇOK MALİYE ÜZÜLECEK

        Messi'nin Barcelona’dan ayrılmasına en çok İspanya maliyesi üzülecek. Sport gazetesi, Messi’nin yıllık kazancı nedeniyle İspanya’da Maliye’ye yaklaşık 50 milyon euro vergi ödediğini yazdı. Messi daha önce vergisini tam ödemediği için maliye ile davalık olmuştu.

        7

        700 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA BEDELİ

        Barcelona ile son olarak 2017 yılında sözleşme yenileyen Messi'nin normal şartlarda 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesi bulunuyor. Messi ile Barcelona arasında belirsizliği olan en önemli konu, Arjantinli futbolcunun sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi durumunda daha önceden belirlenen 700 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeme zorunluluğu olup olmadığı olarak dikkati çekiyor.

        8

        İspanyol basınında, Messi'nin ayrılma kararını bir yıl önce haber vermesi şartıyla sözleşmesindeki 700 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin geçerli olmadığı öne sürülüyor.

        9

        AVRUPA BASINI NELER YAZDI?

        CORRIERE DELLO SPORT: Barcelona izin vermiyor ama Manchester City bu transfer için elinden gelen her şeyi yapacak. Net maaşı yıllık 50 milyon euro olacak. İlk 3 yıl İngiltere'de, son 2 yıl ise New York'ta oynayacak. Guardiola, hem Lionel Messi'yle hem de babasıyla sürekli kontak halinde ve işi şansa bırakmıyor.

        10

        AS'ın haberine göre Arjantinli yıldızın serbest kalma bedeli olan 700 Milyon Euro'yu almadan ayrılığa sıcak bakmıyor. Haberde, Messi'nin Man City'ye transferindeki en büyük engeli bu serbest kalma maddesi olduğunun altı çizilirken, İngiliz ekibinin Barcelona'ya sunduğu son teklifin de detayları verildi.

        11

        Buna göre Manchester City, Barcelona'ya Messi için 100 Milyon Euro + Bernardo Silva + Gabriel Jesus + Eric Garcia'yı teklif etti.

        12

        MARCA: Manchester City, Messi transferinde bir adım önde! İngiliz kulübü, 3 yıllık teklifini sundu.

        13

        SPORT: Messi, kesinlikle Barça'dan ayrılmaya kararlı. Kendisinin anlayışla karşılanacağını düşünüyor. Barcelona Başkanı Bartomeu, Messi'yi tutmakta kararlı ama Guardiola da Messi'yi almakta kararlı. Manchester City, Guardiola avantajıyla birlikte bu transfer için çok önde...

        14

        MUNDO DEPORTIVO: Arjantinli yıldız için Manchester City, çok farklı bir teklifle kapıda. 3 yıl Manchester City'de ve isterse sonraki 2 yıl da New York City'de!

        15

        LA GAZZETTA DELLO SPORT: Barcelona duvar örüyor ama Pep çağırıyor! Manchester City favori. Inter ve PSG ise plase...

        16

        TUTTO SPORT: Inter'in Messi için tek ihtimali vergi yasaları. Ancak, Manchester City bu transferde çok avantajlı ve çok önde.

        17

        CATALUNYA RADYOSU DA 'CİTY' DEDİ

        Katalunya'da yayın yapan Catalunya Radio'nun haberine göre Lionel Messi, Guardiola ile görüşmeler yaptı. Arjantinli yıldız, Manchester City’de oynamak istiyor.

        18

        Haberde Guardiola'nın transfer için Lionel Messi ile konuştuğu belirtildi. Çıkan haberlere göre Manchester City'nin transfer için ayırdığı 300 milyon Euo'luk bütçesi bulunuyor.

        19

        ESPN

        ESPN'in haberine göre, Manchester City'nin de içinde bulunduğu City Football Group Lionel Messi'ye uzun soluklu bir teklif yaptı.

        20

        Buna göre Lionel Messi'nin Manchester City'de 3 yıl geçirdikten sonra MLS'te New York City forması giymesi önerildi. Messi’nin geçtiğimiz hafta City Menajeri Pep Guardiola ile bir araya geldiği ve transfer görüşmesi yaptığı da iddia ediliyor.

        21

        ESPN'in haberindeki bir diğer ayrıntıya göre Manchester City, Lionel Messi'yi bedelsiz kadrosuna katmak için tüm şartları ve yolları deneyecek. Eğer bu mümkün olmazsa 100-150 milyon euro arasında bir ücretle transferi noktalamayı planlayacak.

        22

        City ayrıca anlaşma kapsamında Angelino ve Eric Garcia gibi Barcelona'nın ilgilendiği isimleri de Katalan ekibine göndermeye sıcak bakıyor. Lionel Messi'nin son sözleşmesine göre oyuncunun bu yaz takımdan bedelsiz ayrılma olasılığı bulunuyordu ancak Messi bu opsiyonu aktif etmedi. Manchester City yine de hukuki şartları değerlendirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ