Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Messi'ye vatandaşından sert eleştiri: "Asla Maradona'yı geçemeyecek" - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        2022 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 tamamlanan final maçında Fransa'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Arjantin, şampiyon olurken Lionel Messi de ülkesinin 36 yıllık hasretine nokta koymuştu. Turnuva boyunca takımı sırtlayan 35 yaşındaki yıldız kariyerindeki tek eksik olan kupayı kazanma başarısı gösterirken ülkesini de sevince boğmuştu.

        2

        Yine de Messi, Arjantin'in tamamının gözüne girebilmişe benzemiyor. Tecrübeli yıldız, Arjantinli eski kaleci Hugo Gatti'nin eleştiri oklarının hedefindeydi.

        3

        Gatti, Lionel Messi için ''Asla Maradona'dan daha iyi olamayacak.'' yorumunu yaparkan dünyanın en iyisi olarak Kylian Mbappe'yi gösterdi.

        4

        Gatti'nin açıklamaları şöyle:

        "Messi iyiydi, nispeten iyiydi ama size benim için dünyanın en iyisinin Mbappe olduğunu söyleyeceğim. Arjantin karşıtı olduğumu söyleyecekler çünkü gerçekleri söylüyorum"

        5

        "Diego Maradona'yı kimse geçemez. Brezilya'da Pele, Arjantin'de Maradona. Di Maria'da kupada çok iyiydi ama kimse ondan söz etmiyor"

        6

        Hugo Orlando Gatti, final maçıyla ilgili ise ''Maça gelince korkmuş bir Fransa gördüm. Her iki takımda da ciddi savunma kusurları varda ama maç heyecan veriydi ve güzeldi.'' yorumunu yaptı.

        7

        KOLEKSİYONU TAMAMLADI

        Barcelona'da 10 lig, 7'şer İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupa, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3'er UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası, Paris Saint-Germain'de birer lig ve Fransa Süper Kupa, Arjantin Milli Takımı'yla Kupa Amerika zaferleri... Bu ihtişamlı yapının tek ve temel eksiği FIFA Dünya Kupası, sonunda Lionel Messi'nin müzesinde yer aldı.

        8

        Adı, geniş kesimler tarafından ülkesi Arjantin'in efsanesi iki yıl önce vefat eden Diego Maradona ve Brezilyalı Pele ile anılan Messi, başarılarla dolu kariyerinde onu bu mertebeden uzak tutabilecek tek eksiklik Dünya Kupası'na sonunda kavuştu.

        9

        KATAR'DA REKORLARI KIRDI

        Kariyeri boyunca golleri ve gol paslarıyla binin üzerinde skora katkı sağlayan ve kırılmadık rekor bırakmayan Messi, ilerleyen yaşına rağmen penaltılar sonunda Arjantin'in Dünya Kupası'na ulaşmasında yine başrolde olmayı başardı.

        10

        Katar'ın ev sahipliği yaptığı turnuvanın en iyisi seçilmesinin yanı sıra 26 karşılaşmayla turnuva tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu konumuna gelen Messi, her aşamada (grup ve sonrasındaki eleme turları) gol atan ilk oyuncu olarak bir kez daha tarihe altın harflerle geçti.

        11

        Barcelona'dan ayrılmasının ardından formasını giymeye başladığı Paris-Siant Germain'de de bu sezona çok iyi bir başlangıç yaparak ligde 7, Şampiyonlar Ligi'nde 4 gole şimdiden imza atan Arjantinli yaşayan efsane, 7 kez ile en çok kazanan oyuncu rekorunu elinde tuttuğu Altın Top ödülünün yine en önemli adayı haline geldi.

        12

        FOTOĞRAFI REKOR KIRDI

        Messi'nin paylaştığı kupalı fotoğraf, Instagram'da beğenilme rekoru kırdı.

        13

        Dünya Kupası'nda üst üste rekorlar kırarak efsane oyuncuları geride bırakan Lionel Messi, turnuvanın ardından farklı kulvarlarda da başarılara imza atmaya devam ediyor.

        14

        Messi'nin Instagram hesabından kupayı kaldırdığı fotoğraf, 57,2 milyon kişi tarafından beğenilerek sosyal paylaşım sitesinde yeni rekorun sahibi oldu.

        15

        Instagram'ın önceki en çok popüler paylaşımı, 56,1 milyon beğeniyle "yumurta" fotoğrafı olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ