Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları, en çok çıkan rakamlar (ikramiye tutarı)

        Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından her sene yılbaşına özel olarak yapılan ‘ Yılbaşı Özel Çekilişi ’ bu sene de gerçekleştirilecek. Yılbaşı çekilişi için heyecan dorukta.Milli Piyango yılbaşı çekilişi bilet fiyatları ve ikramiye belli oldu! Peki bu yıl Milli Piyango 2018 yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? İşte çeyrek, tam ve yarım bilet fiyatları!

        2018 MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEYREK, YARIM VE TAM BİLET FİYATLARI NE KADAR?

        Tam bilet 60 TL, yarım bilet 30 TL, çeyrek bilet ise 15 liradan satılıyor. Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira dağıtılacak.

        REKLAM

        Umudunu piyangoya bağlayanların 2 milyonu, yılbaşı gecesi amortiyle yetinecek. 61 milyon liralık büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıran 63 kişiye de teselli ikramiyesi olarak 61 bin lira ödenecek.

        Böylece yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 349 milyon 243 bin lirayı bulacak.

        Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi verilmiş olacak.

        MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİNDE EN ŞANSLI İL

        Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişlerinde en şanslı il İstanbul. 10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyenin talihlilerinin büyük bir kısmı İstanbul'dan çıktı.

        14 kez Yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesine ortak olan İstanbul’u, 4’er kez ikramiye çıkan Ankara ve Adana ile 3 kez ikramiye çıkan İzmir takip etti.

        MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÖZEL ÇEKİLİŞİNDE EN ÇOK ÇIKAN RAKAMLAR

        Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişlerinde büyük ikramiye son 10 yıldır hep çeyrek bilete vurdu. Peki büyük ikramiyeyi kazandıran şanslı rakamlar hangileri?

        İşte en çok çıkan rakamlar;

        • 3 RAKAMI..................12 KEZ ÇIKTI
        • 2 RAKAMI..................10 KEZ ÇIKTI
        • 1 RAKAMI....................9 KEZ ÇIKTI
        • 7 RAKAMI....................7 KEZ ÇIKTI
        • 4 RAKAMI....................6 KEZ ÇIKTI
        • 5 RAKAMI ...................6 KEZ ÇIKTI
        • 6 RAKAMI....................6 KEZ ÇIKTI

        Milli piyango yılbaşı çekilişlerinde en az çıkan rakamlar ise 4 kez çıkan "0" ve "9" oldu.

        YILBAŞI SON 2 YILDAKİ KAZANDIRAN BİLETLER

        Milli Piyangonun geçen yılki yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye çeyrek bilete çıktı. Büyük ikramiyeyi kazanan talihliler, Ankara, Balıkesir, İstanbul ve İzmir olarak dağıldı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ