Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli Takım'da Güneş battı! - Futbol Haberleri
        1

        Şubat 2019'da Mircea Lucescu'nun 558 günlük serüveni sona ermişti. Ay-yıldızlılar, Rumen çalıştırıcı yönetiminde 17 maça çıkarken sadece 4'ünü kazanmış ve 2018 Dünya Kupası'na katılamamıştı. Lucescu yönetimindeki Milli Takım ayrıca UEFA Uluslar Ligi'nde de alt lige gerilemişti. Milli Takım, Lucescu'dan sonra yine deneyimli bir isim olan Şenol Güneş'e emanet edilmişti...

        2

        Beşiktaş'la şampiyonluklar yaşadıktan sonra uzun süre Milli Takım'ın başına geçeceği konuşulan ve üst üste iki ikincilik yaşayan Güneş'in ay-yıldızlıların başına geçeceği de Şubat 2019'da duyuruldu. 15 yıl sonra kırmızı-beyazlı eşofmanları üzerine geçiren Güneş iyi de başlangıç yaptı...

        3

        Tecrübeli çalıştırıcı Burak Yılmaz, Mahmut Tekdemir ve Mert Günok gibi deneyimli isimlerle genç oyuncuları harmanlamayı tercih etti.. Ay-yıldızlı ekipte, 23 yaşındaki Cengiz Ünder, 22 yaşındaki Merih Demiral, 24 yaşındaki Çağlar Söyüncü ve 20 yaşındaki Ozan Kabak gibi genç oyuncular en önemli isimler haline geldi.

        4

        EURO 2020'YE TARİH YAZARAK GİTTİK

        Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra'nın olduğu grubu ikinci sırada bitiren milli takım, Avrupa Şampiyonası biletini de cebine koydu, tarihinin en iyi grup performansıyla büyük bir turnuvaya katılmayı başardı.

        5

        Oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan ve grubu 25 puanlı Fransa'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Türkiye, topladığı 23 puanla, maç başı 2,3 puan ortalamasını tutturdu.

        6

        SAVUNMA, "TÜRK DUVARI" OLDU!

        Avrupa liglerinde oynayan genç savunma oyuncularıyla dikkat çeken A Milli Takım, grup maçlarında da defansında çok başarılı bir performans ortaya koydu. 10 maçta kalesinde sadece 3 gol gören ay-yıldızlılar bu gollerin 2'sini İzlanda deplasmanında 1 golü de Fransa deplasmanında yedi.

        7

        Eleme grubu maçlarını kalesinde sadece 3 gol görerek Türkiye, akan oyunda ise rakiplerine gol şansı vermedi. Milli takım, yediği 3 golü de duran toplardan kalesinde gördü.

        8

        Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabaklı savunma hattıyla oynayan Milli Takımımız ayrıca EURO 2020 Elemeleri'nde iç saha maçlarını gol yemeden tamamlayan ilk takım oldu. İç sahadaki 5 maçında kalesinde gol görmeyen ay-yıldızlı ekip, önemli bir istatistiğe imza attı.

        9

        2020'YE KÖTÜ BAŞLADIK

        Şenol Güneş'le birlikte 'Özlenen Milli Takım' havasına bürünen ay-yıldızlı ekip, 2020'ye kötü başladı. UEFA Uluslar Ligi'nde Macaristan'a 1-0 mağlup olan Milli Takımımız sonrasında ise Sırbistan ve Rusya'yla berabere kaldı. UEFA Uluslar Ligi'nde yeniden Sırbistan'la berabere kalan ve sonrasında Rusya'yı deviren ay-yıldızlılar, Macaristan'a ise 2-0 yenildi ve grubunu sonuncu sırada tamamladı!

        10

        2020'de altısı resmi sekiz maça çıkan ay-yıldızlılar sadece tek galibiyet alabildi. "Türk duvarı" 2020'de çökmeye başladı... 2020'de savunmada zafiyet yaşayan ay-yıldızlılar kalesini sadece 1 maçta gole kapatabildi. Milli Takımımız kalan 7 maçta da kalesinde gol gördü.

        11

        ULUSLAR LİGİ'NDE YİNE KÜME DÜŞTÜK

        A Milli Futbol Takımımız, 17 Kasım 2018'de UEFA Uluslar Ligi'nde B Ligi'nden C Ligi'ne düşmüş, formatın değişmesiyle yine B Ligi'nde mücadele etmişti. Ay-yıldızlılar, Mircea Lucescu'nun ardından aynı senaryoyu Şenol Güneş yönetiminde de yaşadı.

        12

        2022 ELEMELERİNE DE ŞAHANE BAŞLADIK

        EURO 2020 Elemeleri'nde tarih yazan milliler, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne de aynı şekilde başladı ve çıtayı iyiden iyiye yükseltti.

        13

        İlk maçında Hollanda'yı 4-2'yle geçen ay-yıldızlılar ikinci maçında Avrupa futbolunun son dönemdeki yükselen ekiplerinden olan Norveç'le karşılaştı. Ay-yıldızlılar 28 dakikada 2-0'ı yakalarken "Türk duvarı" gol makinesi Haaland'ı durdurdu, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

        14

        Millilerimiz tarihinde ilk kez Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına 2'de 2 yaparak başlarken söz konusu maçlarda 7 gol attı ve kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Ay-yıldızlılar 3-1'i yakaladığı Letonya maçında skoru koruyamadı ve ilk puan kaybını yaşadı.

        15

        EURO 2020'DE TOPU BIRAKTIK, SONUCA GİDEMEDİK

        Milli Takımımız, EURO 2020'ye büyük umutlarla gitti... Avrupa basını, ay-yıldızlıları 'Dark horse' olarak tanımlarken turnuvada sürpriz şekilde favoriler arasından sıyrılarak şampiyonluğa ulaşabileceğimiz öngörülüyordu.

        16

        Ne var ki İtalya maçı her şeyi değiştirdi... Topu rakibe bırakarak iyi futbol sergilediğimiz Fransa maçlarının benzerini yaşamayı umduğumuz mücadelede topu neredeyse sadece ağlarımızda gördük... Milli Takımımız sahada sadece 3 puanı değil aynı zamanda özgüvenini de bıraktı!

        17

        Turnuvadaki ikinci maçımızda Galler'e de 2-0 mağlup olurken ay-yıldızlıların dağınık görüntüsü gündeme oturdu. "Türk duvarı" çökerken Milliler rakip kalede pozisyona girmekte bile zorlanır hale geldi...

        18

        Her şeyi kanıtlamak istediğimiz İsviçre maçının da henüz altıncı dakikasında geriye düşen Milliler, organizasyondaki tek golünü ise 62. dakikada atabildi. İrfan Can Kahveci'nin ayağından bulduğumuz golle turnuvayı en azından golsüz tamamlamamış olduk.

        19

        10 SIRA GERİLEDİK

        Milli Takımımız, Kasım 2019'da FIFA sıralamasında 29. sıraya kadar yükselmişti. EURO 2020'deki 3 maçını da kaybederek elenen ay-yıldızlı ekip, 1464 puanla 10 basamak düştü.

        20

        EURO 2020'NİN ETKİSİNİ ATAMADIK

        EURO 2020'de adeta kimliğini yitiren Milli Takımımız, büyük avantajı bulunan 2022 Elemeleri'nde de kritik kayıplar yaşadı. Karadağ karşısında 2-0'ı bulan ay-yıldızlılar, 90+7'de yediği golle önemli 2 puanı bırakırken Cebelitarık deplasmanında ilk 45 dakika varlık gösteremedi...

        21

        Şenol Güneş ikinci yarı başında Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu ve Halil Dervişoğlu'nu sahaya sürerken Hakan ve Halil'in etkili performanslarıyla maçı 3-0 kazandık ve yara sardık... Cebelitarık maçından sonra galibiyet için çıktığımız Hollanda deplasmanında ise bozguna uğradık...

        22

        De Boer'dan sonra deneyimli çalıştırıcı Van Gaal'le anlaşan Hollanda dirilirken maça da harika başladı. 55. saniyede millilerimizin başını döndüren bir pas trafiğiyle 1-0 öne geçen Portakallar 38. dakikada 3-0 öne geçti... 44. dakikada Çağlar Söyüncü 10 kişi kalırken miillilerimiz sahadan 6-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

        23

        4-2'lik galibiyetle elde ettiğimiz avantajımızı kaybettiğimiz gibi 11 puanda kaldık ve liderliği kaybederek üçüncü sıraya kadar geriledik...

        24

        31 YIL SONRA BEŞ FARKLI YENİLGİ

        Milli Takımımız 31 yıl sonra bir maçı 5 farklı kaybetti ve bizi 1990'lara götürdü... Türkiye, 17 Ekim 1990'da İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda oynadığı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesini 5-0 kaybetmişti. Hollanda karşısında 90 dakika boyunca korner atamadık, isabetli şut çekemedik!

        25
        26
        27

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ