Elektrik elektronik sektöründen 897 milyon dolarlık ihracat
Elektrik-elektronik sektöründen ocakta 897 milyon dolarlık ihracat. Geçen ay Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 6,6 pay alan sektör, ülkeler bazında en fazla ihracatı Almanya, Fransa ve İtalya'ya yaptı. Sektörde iller bazında en fazla ihracat İstanbul, Manisa ve Denizli'den gerçekleştirildi
ABONE OLTürkiye'nin elektrik-elektronik ürünü ihracatı geçen ay 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 9,1 artarak 897 milyon 123 bin dolar oldu.
AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yılın ocak ayında 822 milyon 635 bin dolar olan elektrik-elektronik sektörünün ihracatı, 2021'in aynı döneminde 897 milyon 123 bin dolara yükseldi.
Sektörün ihracatının Türkiye'nin toplam ihracatından aldığı pay ocak ayında yüzde 6,6 olarak gerçekleşti.
Sektörün ülkeler bazında ihracat dağılımına bakıldığında, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yüzde 17,9 artış ve 93,6 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. Almanya'yı, yüzde 10,2 artış ve 60,9 milyon dolarla Fransa, yüzde 9,6 artış ve 43,4 milyon dolarla İtalya takip etti.
Çin'e yapılan elektrik-elektronik ihracatının ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 187 artarak 13 milyon 720 bin dolara yükselmesi dikkati çekti.
Sektörün, ülke grupları baz alındığında en fazla ihracat yaptığı bölge Avrupa Birliği (AB) ülkeleri oldu.