Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika öğrenci affı açıklaması! Öğrenci affı ne zaman çıkacak, nedir ve kimleri kapsayacak? Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrenci affı son durum! Öğrenci affı şartları neler?
        1

        Öğrenimi yarım kalan 4 milyondan fazla öğrenciyi etkilemesi beklenen öğrenci affı konusu gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında "Öğrenci affı ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak?" soruları yanıtını arıyor. TBMM'de bu hafta öğrenci affı ile ilgili düzenlemeler gündeme gelecek ve kamuoyuna duyurulacak. İşte konuyla ilgili merak edilenler ve öğrenci affı son durum...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız öğrenci affı teklifini önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bu teklif, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerini bırakmak mecburiyetinde kalanlara belirli şartlarda okullarına dönüş yolunu açıyor" ifadelerini kullandı.

        3

        AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ O TARİHE İŞARET ETTİ

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, öğrenci affı için çalışma başlatıldığını duyurdu. Akbaşoğlu, "Üniversitesi öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek" dedi.

        AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, AK Parti'nin 'Öğrenci Affı' ile ilgili bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını belirterek, "Üniversite öğrencilerimiz ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Yüksek öğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen üniversite öğrencilerimize, Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerimize, öğrenci affıyla eğitim öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkanı getiren çalışmayı başlattık.

        4

        Bunun detaylarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerimize lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olabilme imkanı tekrar kazandırmak süratiyle bu haklarını kullanabilme imkanını düzenleyen bir yasal düzenlemeyi inşallah temmuz ayından önce teklife dönüştürerek yasalaştırmayı arzu ettiğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

        5

        ÖĞRENCİ AFFINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

        Öğrenci affı şartları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Düzenlemede 2018 yılı öğrenci affının temel alınması bekleniyor. Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) kapsamaktadır.

        Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan program veya yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler de aftan yararlanabilecektir.

        6

        ÖĞRENCİ AFFI NEDİR?

        Öğrenci affı lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacak. Henüz başvuru şartları açıklanmadı. 2018 yılında yapılan öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttı.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ