Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasının ilk duruşması başladı

        Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının ifşa edilmesine ilişkin Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun da arasında bulunduğu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “İstihbarat faaliyetiyle ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek”, “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçlarından 8 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Aydın Keser, Hülya Kılınç, Mehmet Ferhat Çelik geldi. Tutuksuz sanık Eren Ekinci SEGBİS ile katılırken, hakkında yakalama kararı bulunan Erk Acarer ise duruşmaya gelmedi. Salona giren izleyiciler Kovid-19 tedbirleri kapsamında duruşma salonundan çıkartıldı. Duruşmaya basın mensupları ve sanık yakınlarının da arasında bulunduğu 18 kişi alındı.

        SOMUT DELİLE DAYANMIYOR

        FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile mücadele eden Kemalist bir gazeteci olduğunu belirten tutuklu sanık Murat Ağırel, “Hakkımdaki suçlamalar, ne bir somut delile dayanıyor, ne de vicdana sığıyor” dedi.

        ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMEK İSTEDİM

        Ağırel, yaptığı paylaşımla ilgili olarak “Bu paylaşımı yapmamdaki gayem şehitlerimizin şehadetini yüceltmek ve bu kahraman vatan evlatlarının hak ettiği ilgiyi ulaşmasını sağlamaktı. Amacım bunları dile getirip sadece şehitlerimizi yad etmektir. Başka bir amacım, düşüncem, kastım yoktu.” dedi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

        Yeni Yaşam Gazetesi çalışanları tutuklu sanıklar Ferhat Çelik ve Aydın Keser de ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca MİT Başkanlığının suç duyurusu üzerine başlatılan MİT mensuplarının ve faaliyetlerinin ifşa edilmesine yönelik soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, tutuklu Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 329/1. maddesinde yer alan "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan beşer yıldan onar yıla, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nun 27. maddesi gereğince "istihbarat faaliyetiyle ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan ise dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

        İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine, firari şüpheli Erk Acarer hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

        Mahkeme ayrıca, kamu güvenliği nedeniyle dosya içeriklerinin üçüncü kişilere karşı gizli tutulması ve gizli bilgilerin olduğu evrakın dosyaya taraf olmayan üçüncü kişiler ile uygun vekaletname sunmayan avukatlar tarafından incelemesinin kısıtlanmasına karar vermişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ