Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Mucize Doktor konusu ne? Oyuncuları kimler? Nerede çekiliyor?

        Ekranların büyük bir heyecanla takip edilen dizisi Mucize Doktor oyuncu kadrosu ve hikayesiyle dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. İşte Mucize Doktor dizisi hakkında merak edilenler...

        MUCİZE DOKTOR OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

        Mucize Doktor dizisi konusu kadar oyuncularıyla da adından söz ettiriyor. Mucize Doktor'un oyuncu kadrosu şöyle:

        Adin Külçe (Ali Vefa’nın Küçüklüğü),Taner Ölmez (Ali Vefa),Berk Toktamışoğlu (Ali’nin Abisi),Reha Özcan (Adil Hoca),Özge Özder (Kıvılcım),Onur Tuna (Doktor Ferman),Sinem Ünsal (Doktor Nazlı),Hazal Türesan (Beliz),Murat Aygen (Doktor Tanju),Bihter Dinçel (Başhemşire Selvi),Fırat Altunmeşe (Doktor Demir),Hayal Köseoğlu(Hemşire Açelya),Korhan Herduran(Hemşire Güneş),Merve Bulut (Hastahane sekreteri)

        MUCİZE DOKTOR HANGİ GÜN NE ZAMAN?

        Dizi FOX TV ekranlarında her hafta Perşembe günü dizi kuşağı saatinde yani 20:00'de başlıyor.

        MUCİZE DOKTOR DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Mucize Doktor dizisi için MF yapım ve dizinin yönetmeni Yusuf Pirhasan dizisinin mekan arayışı için senaryogereği tren garının bulunduğu, dağlık ve yeşil bir doğası olan bir bölge aramışlar ve nihayetinde Bilecik’te çekimleri yapmaya karar vermişler. Dizinin İlk sahnelerinin geçtiği yer Bilecik Merkez’e bağlı Küplü, Başköy, Dereköy ve Gülümbe köyleridir. Sonrasında ise Ali Vefa’ın Asistan Doktor olarak atandığı ve çekimlerin devam edeceği yer ise İstanbul Pendik’te bulunan Medical Park hastanesinde gerçekleşmektedir. Medical Park hastaneleri ile yönetimi ile dizi çekimi için anlaşma imzalanmıştır.

        MUCİZE DOKTOR KONUSU NEDİR?

        Mucize Doktor dizisi Amerikan yapımı olan ve 2017 yılında 2 sezon ve 36 bölüm olarak yayınlanan TheGoodDoctor dizisinden uyarlanacak konusu ile tıbbi bir drama dizisi olarak ekranlara gelecek. Mucize Doktor dizisinin konusu ise dağlıkve sapa bir köyde otizmli Savant Sendromu ile hayata gözlerini açan ve bu Özel Kişinin yani Ali Vefanın cerrah olma yolundaki mücadele hikayesi ekranlara taşınacak. Bu genç cerrahın çok özel bir hastalığı vardır Savant Sendromu. Savant Sendromu genel zeka düzeyi ortalama durumda olmasına karşın bir ya da birden fazla alanda aşırı düzeyde bilgi yeteneğine sahip olan kişilere konulan bir tanıdır. Çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta çok zorlanan bu genç doktorun ilginç de bir hikayesi vardır. Ali Vefa karakteri, henüz çocukken farklılığından dolayı babası onu evlatlıktan reddeder ve maalesef şiddete maruz bırakır. Ali’ye Onun özel olduğunu bilen bir abisi var ve tek desteği de abisidir. Abisinin Ali’ye Arkadaş olmaları için şart koşan çevredeki arkadaşlarının isteğini yerine getirmek için girdiği yıkık bir yapının altında göçükte kalır ve Alinin gözleri önünde ölür. Bu vesile ile Ali Vefa acil müdahaleye gelen Doktor Adil ile tanışır ve Adil Hoca Ali Vefa’yı evlatlık edinir. Doktor Adil, Ali Vefa’yı ilgi ve sevgi ile yetiştirir. Abisini kaybetmenin verdiği acı, hiç kimsenin ve özellikle çocukların ölmemesi için yardım edebilme arzusu ile doktor olmaya karar verir. Ali içine kapanık bir çocukken zehir gibi zekası ile tıp fakültesini birincilikle bitirecek ve bu konuda destek olan Adil Hocanın İstanbul’da başhekimi olduğu bir hastanede asistan doktor olarak girer. Mucize Doktor dizisinde daha çok Savant Sendromu olan bir doktorun hayata uyumu, ayrıca Ali ve çevresindeki diğer doktorların aşk hikayesi anlatılacak.

        Haberi Hazırlayan: Ece Eşsiz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ