Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mühimmat patlamasında şehit olan 4 asker uğurlandı

        Hakkâri'den helikopterle 2 gün önceVan'a getirilen askerlerden otopsileri yapılan Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26) ile topçu erler İbrahim Özkur (21) ve Menduh Çelik'in (21) cenazeleri, dünVanAsker Hastanesi'nden alınarak, Filo Komutanlığı'na getirildi ve burada düzenlenen törenin ardından gönderildikleri memleketlerinde toprağa verildi. Otopsileri tamamlanan Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (25) iletopçu erler Samet Kaymakçı (20), Yusuf Önder (22) ve Melih Sancar (20) için de bu sabahtören düzenlendi.

        YEREL MÜLKİ AMİRLER KATILDI

        DHA'da yer alan habere göre Filo Komutanlığı'ndaki töreneVanValisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AKPartiVanMilletvekili İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü M. Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin,VanYüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr.Peyami Battal, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ile şehitlerin yakınları katıldı.

        4 ŞEHİT 4 KENTE UĞURLANDI

        Şehitlerin cenazeleri tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bulunulup, öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okunduktan sonra şehit cenazeleri, bir süre omuzlarda taşındı. Törenin ardından Topçu Çavuş Mehmet Kaşık memleketi Kahramanmaraş'a, Topçu Er Samet Kaymakçı Gaziantep'e, Topçu Er Yusuf Önder Alanya'ya ve Topçu Er Melih Sancar uçakla İstanbul'a uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ