Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Güreşte yılın en önemli organizasyonu olan Dünya Şampiyonası, 14-22 Eylül tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenecek.

Milli güreşçiler, Kazakistan'da 2020 Tokyo Olimpiyatları'na vize almaya çalışacak. Şampiyonada olimpik sıkletlerde ilk 6'ya giren güreşçiler, Tokyo 2020'ye katılmaya hak kazanacak.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda altışar sıklette müsabakalar yapılacak.

Güreş Milli Takımı, bu yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazandı.

Avrupa şampiyonalarında en fazla madalya sayısına ulaşan milliler, Romanya'da tarihi bir başarı elde etti.

Ay-yıldızlılar, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçilerin de mindere çıktığı Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda kazandıkları madalyalarla Kazakistan öncesi "hazırız" mesajı verdi.

Serbest stil ve kadınlarda yapılan şampiyonada milli takım 3 altın, 2 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 15 madalya aldı. Türkiye, Dünya Şampiyonası havasında geçen organizasyonda ülke sıralamasında serbest stilde zirvede yer alırken, kadınlarda ikinci oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ