Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Müslüman olduğu için tebrik etti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın kurucuları arasında yer aldığı ve başkan yardımcısı olduğu KADEM'in (Kadın ve Demokrasi Vakfı) Sheraton Grand Otel İstanbul'daki ‘Sürdürülebilirlik' temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı'nın son gününe katıldı.

        Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Müslüman olarak Türkiye'de de yaşamaya başlayan ABD'li ünlü şarkıcı Della Miles'ın Sheraton Grand Otel İstanbul'da kaldığını öğrendi. Erdoğan, tanışmak istediği Miles'i davet etti. Recep Tayyip Erdoğan, Della Miles'ı Müslüman olduğu için tebrik etti. Emine Erdoğan ise KADEM'in çalışmalarında kendisini de görmekten mutlu olacağını söylediği Miles'i Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'ne davet etti.

        Della Miles, sosyal medya hesabından "Sayın Başkan Erdoğan ile tanıştım, bugün dünyanın önde gelen liderlerinden biri ile tanıştım. Onun elini sıkmak çok heyecan verici idi, onun sıcak ve güzel eşine sarılmak çok güzel ve heyecanlı bir duygu idi. Her gün insan bir dünya lideri ile tanışıp, şakalaşıp konuşamıyor. O ve eşinin hayatımda özel bir yeri var" dedi.

        Della Miles, geçtiğimiz hafta Habertürk'e özel yaptığı açıklamada neden Müslüman olduğunu "Müslüman olmam da bir plan dahilinde değildi. Türkiye'ye geldiğim zamandan beri olan bir gelişimdi. Müslüman olan birçok insanın hareketleri, yaşamları ve gördüğüm şeyler beni seçen şeydi. 'Ben seçtim' demek zor. Nasıl söylesem... Bence İslamiyet beni seçti. Bence Müslüman olanların hareketleri insanları seçen şey. İçinde doğmadığın sürece 'Ben seçtim' diyemiyorsun. Eğer içinde doğmadıysan senin gibi Müslüman olan insanların hareketleri seni seçiyor. Ben sadece onu kabul edebilirim" sözleriyle açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ