Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Muzun Sağlığa Faydaları Nedir? Muz Hangi Hastalıklara İyi Gelir, Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bir dönem kilo aldırdığı düşünülen muzun gerçek faydaları ortaya çıkınca tüketimi de artmıştır. Tersine muz kilo vermeye yardımcı olan bir meyvedir.

        Muzun Faydaları

        Sindirim sistemi için faydalı olan muz sindirim sorunlarının da çözümüne destek verir. Muz lifli bir meyvedir ve kabızlık sorunu yaşayanların dostudur. Muzun faydaları arasında kalp ve damar sağlığını desteklemesi de yer alır. Muz potasyum zengini olduğu için böbreklere fayda sağlar. Muzun mutluluk hormonu salgılatma özelliği olduğu için depresyona iyi gelir. Muzda B6 vitamini önemli miktarda bulunduğu için diyabet hastaları için faydalıdır. Aynı zamanda tatlı krizlerini önler. Yüksek tansiyona iyi gelen muz gün boyu enerjik hissettirir. Ciltte ortaya çıkan hastalıkları geçirir. Özellikle akne ve siyah noktaları yok eder. Saçlar için de muz oldukça faydalıdır. Kanser düşmanı olan muz kansere karşı direnci arttırır. Muzda bulunan A vitamini gözlere iyi gelir.

        REKLAM

        Muzun Zararları

        Muzun zararları arasında ilk dikkati çeken bazı kişilerde fazla tüketildiğinde kabızlık sorununa yol açmasıdır. Ayrıca muzda yer alan iplik iplik olan lifler bazı kişilerde baş ağrısına neden olmaktadır. bu yüzden muz soyulurken liflerin çıkarılmasına dikkat edilmelidir. Aşır muz tüketimi vücutta hiperkalemiye neden olarak kalp için zararlıdır.

        Muzun Faydaları İbrahim Saraçoğlu

        Muzun faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından şu şekilde sıralanmıştır; muz sindirim sistemine iyi gelir ve bağırsak kanserine karşı koruyucudur. Hormonların dengelenmesini ve kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar. Vücudu dirençli hale getirir ve bağışıklığı kuvvetlendirir.

        Muzda Hangi Vitaminler Var?

        Muzda hangi vitaminler var diye merak edenler için sıraladık; Potasyum, Magnezyum, C Vitamini, A vitamini, E vitamini, Demir, B6 Vitamini, Kalsiyum, D vitamini ve Kobalamin.

        REKLAM

        Muz Cinselliğe İyi Gelir Mi?

        Muzun faydaları saymakla bitmez. Bunlardan biride cinselliğe fayda sağlamasıdır. Muzda bulunan yüksek potasyum, B ve magnezyum cinsel isteği arttırır. Orgazm sorunu yaşayanlar için de muz oldukça faydalıdır.

        Muz Nelere İyi Gelir

        Muz nelere iyi gelir diye merak edenler için sıraladık;

        • Muzda çok fazla vitamin olduğu için muz bağışıklık sistemine iyi gelir.
        • Muz potasyum zengini bir meyvedir ve bu yüzden enerjiyi yükseltir.
        • Strese ve depresyona iyi gelir.
        • Kan basıncına iyi gelir.
        • Kilo almayı ve fazla yemeyi engeller.
        • Cilde iyi gelen muz cilde ışıltı verir.
        • Muz mide dostudur.

        Muzun Cilde Faydaları

        Muzun cilde faydaları mucizevidir. Muzdaki antioksidan cildi erken yaşlanmaya karşı korur ve hücreleri yeniler. Akne, sivilce ve siyah noktalar muz kabuğunda bulunan E, C ve B vitamini sayesinde geçirilir.

        REKLAM

        Muz Hamilelikte Faydalı Mı?

        Muz her yaşta ve her dönemli oldukça faydalı bir besindir. Kadınların en hassas dönemlerinden biri olan hamilelikte muz faydalı mı diye merak edenlere çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hamileliğin ilk sıralarında kadınların kâbusu olan sabah bulantıları için en iyi çözüm muzdur

        Muzun Erkeklere Faydaları

        Muzda bulunan çeşitli mineral ve vitaminler cinsel gücü arttırıcı özelliğe sahiptir. Özellikle muzun erkeklere faydaları bulunmaktadır. Erkeklerdeki prostat sorununa da iyi gelen muz libidoyu arttırır. Muzun içindeki yüksek potasyum orgazma da yardımcı olmaktadır. Ayrıca muz erkek üreme sistemi için de faydalıdır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ