Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Norm Ender'in "Mekanın Sahibi" şarkısı çalıntı mı? Norm Ender kimdir? - İşte detaylar

        AYTEKİN TEKER / ateker@haberturk.com

        Mekanın Sahibi parçasıyla uzun süre müzik listelerini alt üst eden Norm Ender'in reklam müziği de olan şarkısı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi.

        Ezhel, Ben Fero ve Ceza gibi isimlerle canlanan rap dünyasına Norm Ender eleştirisi gelmişti. Ender, 'Mekanın sahibi' isimli şarkısıyla bu isimlere 'diss' atmış ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Youtube'da 100 milyondan izlenen klip rap dünyasını daha da konuşulur hale getirmişti.

        Mekanın Sahibi isimli şarkıdaki melodinin, Young Slatt & B Stakk Feat Peewee Longway tarafından seslendirilen "Work My Move" adlı parçadaki benzerliği dikkat çekti.

        REKLAM

        BU İLGİ REKLAM MÜZİĞİ YOLUNU AÇMIŞTI

        "Work My Move" isimli şarkıcı bu yılın Ocak ayında Youtube'a yüklenmiş. Norm Ender'in mekanın sahibi isimli şarkısı ise Temmuz ayında yayınlandı. Şarkının ocakta Youtube'a yüklenen ABD'li benzeri473 bin izlenirken, Norm Ender'in versiyonu ise113 milyon görüntülemeyle adeta 'aslına' büyük fark attı. Zira bu ilgi şarkının reklam müziği olmasının da yolunu açmıştı.

        OMELODİ REKLAM FİLMİNDE KULLANILDI

        'Mekanın sahibi' slogonıyla kolleksiyon hazırlayan giyim perakendecisi DeFacto markası ise son reklam filminde tartışmaya konu olan bu benzer melodili parçayı kullanmıştı. Markanın reklam filmindeki yüzü de tanınan oyuncu Aslı Enver olmuştu. Şirketin yaşanan tartışmalardan sonra bir açıklama yapması beklenirken söz konusu melodi için bir telif ödenip ödenmediği ya da Rapçi Norm Ender ile nasıl bir anlaşma yaptığı bilinmiyor.

        Sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili Norm Ender'in nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.Rapçi'nin menajeri, konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını belirtti.Norm Ender, bazı rap sanatçılarını "Amerikan özentisi" olmakla suçlamıştı. Ender, "Kendi tarzlarını değiştirdiler, sözleri direk Amerika'dan kopyala yapıştır şeklinde değiştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ