Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Nusret, Dünya Kupası'nda FIFA kurallarını mı çiğnedi? - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nı finalde Fransa'yı mağlup eden Arjantin kazanırken, maçın ardından sahaya giren Türk şef Nusret Gökçe'nin hareketleri çok konuşuldu.

        2

        Arjantinli futbolcularla fotoğraf çektirmek için sahaya giren Nusret, Dünya Kupası'nı da eline alıp poz verdi.

        3

        Nusret'in adeta futbolcuların peşinden koşması sosyal medyada gündem olurken, Dünya Kupası'na dokunmasıyla ilgili de 'FIFA kurallarını ihlal mi etti?' tartışmaları başladı.

        4

        Nusret'in futbolcularla bu kadar iç içe olmasına nasıl izin verildiği soru işaretlerini beraberinde getirirken, Messi'nin Nusret'e tavrı ise dikkat çekti.

        5

        MESSI'DEN ŞOK TAVIR

        Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Nusret'in yaklaşımından rahatsız olduğu görülen Messi, adeta zorla Nusret'le fotoğraf çektirdi.

        6

        Arjantinli yıldızların elinden Dünya Kupası'nı zorla alan Nusret, kupayla da poz verdi.

        7

        FIFA Başkanı Gianni Infantino ile arkadaş olduğu bilinen Nusret'in, akreditasyonu bu şekilde almış olabileceği öngörülüyor.

        8

        FIFA KURALLARINI ÇİĞNEDİ!

        Ancak sahaya girip Dünya Kupası'yla poz veren Nusret, organizasyonun resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre FIFA kurallarını çiğnedi.

        9

        İşte o kural: "Mevcut Dünya Kupası tasarımı 1974 yılına uzanıyor. Dünyanın en tanınmış spor sembollerinden biri ve paha biçilmez bir simge olarak, orijinal FIFA Dünya Kupası yalnızca galipler, eski galipler ve devlet başkanları tarafından dokunulup tutulabilir."