Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Öğrenci yurtları buluta geçti, sistem performansı arttı - Teknoloji Haberleri

        İş dünyasında dijital dönüşümün sıradaki durağı öğrenci yurtları oldu. Konaklama sektöründe iş süreçlerini daha etkin hale getirerek, misafirlerin yaşadığı deneyimi iyileştiren bulut çözümleri söz konusu platform ile öğrenci yurtlarına giriş yaptı. Bulut tabanlı yurt yönetim yazılımı olan platform, bulutun verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini öğrenci yurtlarıyla tanıştırmayı hedefliyor.

        Öğrenci yurtları buluta taşındı

        Bulut bilişimin getirdiği verimlilik, ölçeklenebilirlik ve maliyet tasarrufu bugüne kadar pek çok sektörde dönüşümün zeminini hazırladı. Bankacılık, finans ve perakende gibi kritik sektörlerin ardından, eğitim ve yüksek öğrenimde de buluta geçiş başladı. Öğrencilere ait kişisel veri üzerinden yürütülen süreçlerde gizliliği ve güvenliği sağlamak ekstra önem taşıyor. Ayrıca yurtlarda kayıt ve diğer yönetim süreçlerinin kağıt üzerinde ya da yetersiz yazılımlarla yürütülmesi, işleyişi verimsiz ve zahmetli hale getiriyor.

        Yerli Ar-Ge ile geliştirilen platform, verimlik artışı ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra kolay kullanımı ve dinamik yapısıyla öğrenci ve çalışanların deneyimini iyileştirirken, insan veya cihaz kaynaklı hataları azaltıyor.

        Hızlı çalışan altyapısı sayesinde, 2019 Mart ayında başlayan erken kayıt döneminde söz konusu platform geçmiş yıllara kıyasla daha yüksek performans elde edilmesini sağladı.

        Üniversitelerde giderek yaygınlaşan elektronik kayıtlar sebebiyle, öğrenciler üniversite kayıt dönemlerinde bulundukları şehirlerden sırf kayıt için kampüse gitmemeyi tercih edip tüm süreci online ortamlarda yürütebiliyorlar. Bu da online kayıt özelliği olan yurtları ön plana çıkarıyor. Platformun online kayıt özelliği tüm yurt işletmelerine kolayca entegre edilebiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ