Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğrenciler klinik çalışmalarını Amerika'da yapacak

        Amerika’nın önde gelen sağlık merkezlerinden Arkansas Kalp Hastanesi ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Programın koordinatörlüğünü ünlü bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu yaparken, iş birliği sayesinde her iki ülke arasında kalp hastalıkları konusunda bilgi ve uygulama alışverişi sağlanacak.

        Amerika’nın hasta memnuniyeti ve hasta tedavisi sonuçları acısından en önde gelen merkezlerinden birisi olan, Arkansas Kalp Hastenesi ve BAU Tıp Fakültesi arasında eğitim ve araştırma alanında iş birliği protokolü sağlandı. Anlaşma kapsamında BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Arkansas Kalp Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Murphy arasında protokol imzalandı. Programın koordinatörlüğünü ise Arkansas Kalp Hastanesi’nde görev yapan ve kardiyoloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu yapacak. Çilingiroğlu, By-Pass ameliyatı ihtiyacını azaltan damar içi cihaz yöntem buluşlarıyla tıp dünyasını adını duyuran bir isim.

        TIP DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ TÜRKİYE'DE ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEK

        İmzalanan protokol sayesinde Bahçeşehir Tıp Fakültesi öğrencileri, asistanlık klinik uygulamalarını isterlerse Arkansas Kalp Hastanesi’nde yapabilecekler. Aynı zamanda BAU Tıp Fakültesi akademisyenleri Arkansas Kalp Hastanesi ile ortak projeler yürütebilecek ve tıp dünyasının önemli isimleri Türkiye’ye gelerek seminerler ve uluslararası konferanslara katılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ