Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil OLED ekran üretiminde dev rekabet başlıyor! - Teknoloji Haberleri

        Bilindiği üzere Samsung, uzun zamandır iPhone'ların OLED ekranlarını üretiyordu. Özellikle iPhone X'un en maliyetli bileşeni konumunda olan OLED ekran konusunda Apple, şimdiye dek Samsung'a bağımlı kalmak zorundaydı. Bu da yapılan bütçe anlaşmalarına yansıyordu ve Apple, fiyatları kendi talepleri doğrultusunda yeterince düşüremiyordu.

        İddialara göre bu tablo yakında değişecek. OLED ekran üreticileri arasına çok yakında LG de katılıyor. Üstelik LG'nin gelişi ile birlikte başka üreticiler de pazara girecek. Tahminlere göre Apple, bu yıl içinde satışa sunacağı 2 iPhone modelinden birinde LG'nin ürettiği OLED ekranı kullanacak.

        Yapılan anlaşmalar neticesinde Samsung, Apple için halen birincil tedarikçi olacak olsa da, LG'nin piyasaya girişiyle birlikte hem bütçe hem de kalite bazında önemli bir rekabet baş gösterecek. Bu durumdan da Apple'ın kârlı çıkacağını söylemek yersiz olmaz.

        Çin merkezli bir kaynak, ilk iPhone X'un üretimi sırasında yaşanan gecikmelerden dolayı Apple'ın bu defa işi sıkı tutacağını iddia ediyor. Öyle ki, OLED ekran siparişlerini normalden daha erken verdiği ve bu sayede bileşenlerde sıkıntı yaşamak istemediği söylentiler arasında.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ