Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Omega-3 seviyeniz düşükse vücudunuz böyle gözükebilir!
        1

        DEPRESYONU TETİKLEYEBİLİR

        Omega-3 yağ asitleri beyin fonksiyonlarının gelişiminde oldukça etkilidir. Eksildiği zaman enerjisiz, yorgun, kızgın ve depresif hissedebilirsiniz.

        2

        DİKKAT DAĞINIKLIĞI

        Özellikle herhangi bir olaya odaklanamıyorsanız ve dikkat dağınıklığı yaşıyorsanız, yağ asit değerleriniz düşmüş olabilir.

        3

        UYKUSUZLUK

        Vücuda enerji veren ve beyin fonksiyonlarını daha iyi çalışmasını sağlayan Omega-3 eksikliği uyku problemine de neden olabilir ya da tetikleyebilir.

        4

        ÜŞÜME

        Vücudu soğuk havadan korumaya yardımcı olan yağ asitleri eksildiği zaman el ve ayaklarda üşüme ve ısınmama problemi yaşanabilir.

        5

        KEPEKLENME

        Saç derisinde meydana gelen kuruma nedeniyle kepeklenme oluşabilir. Omega-3 yağları hem cildinizi hem de saçlarınızı güçlendirir.

        6

        TIRNAKLARIN KIRILMASI

        Vitamin ve minerallerin emilimini hızlandıran Omega-3 eksildiği zaman tırnaklarınız daha hassas olabilir ve çabucak kırılabilir.

        7

        SAÇ DÖKÜLMESİ

        Saçlarınız daha çok dökülebilir ve ne kullanırsanı kullanın cansız durmaya devam eder. Böyle bir durumda Omega-3 kullanmak saçlarınızda gözle görülür bir etki yaratacaktır.

        8

        CİLT PROBLEMLERİ

        Yüzde oluşan problemlerden bazıları kuruluk veya yanlış beslenmeden kaynaklabiliyor. Omega-3 cilde oldukça iyi gelir ve daha canlı görünmesini sağlar.

        9

        KURULUK

        Vücudunuzu nemlendirdiğiniz halde geçmeyen çatlak şeklinde kuruluklar varsa muhtemelen omega-3 yağ asidinizin eksilmesinden kaynaklıdır.

        10

        ELLERDE KURULUK VE PUL PUL DÖKÜLME

        Parmaklarınızda oluşan çatlaklara omega-3 takviyesi iyi gelebilir ve pul pul dökülmeleri engeller. Vücudun nemlenmesine yardımcı olan omega-3 yanı sıra bol su tüketimi de oldukça önemli.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ