Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM açıkladı! 2022 DGS sonuçları ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları Temmuz'un kaçında belli olacak?
        1

        Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım sıona erdi. Bilindiği gibi DGS; meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından her sene bir kez yapılan sınavın adıdır. İki yıl ön lisans eğitimi alanlar lisans eğitim almak için sınava giren adayların ve velilerinin gözü DGS sonuçlarına çevrildi. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 DGS sonuçları ayın kaçında belli olacak?İşte detaylar...

        2

        DGS 2022 NE ZAMAN?

        Son başvuruları 31 Mayıs'ta biten DGS'nin sınav tarihi 3 Temmuz 2022 olarak belirlendi. DGS’de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

        3

        ÖSYM'DEN DGS UYARISI!

        03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-DGS sınavı için adaylar, (Kıbrıs/Lefkoşa) dahil saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.