Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS tercih kılavuzu: ÖSYM 2022 YKS tercihleri ne zaman başlıyor, üniversite tercihleri ne zaman? YÖK atlas tercih robotu ile YKS tercih tarihleri
        1

        Üniversite tercihleri için geri sayım başlamış durumda. 18 Temmuz 2022 tarihinde açıklanan YKS sonuçlarının ardından gözler üniversite tercih sürecine çevrildi. YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlanmasıyla YKS tercih tarihleri belli oldu. Peki YKS tercihleri ne zaman başlıyor? Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        YKS KILAVUZU YAYIMLANDI!

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS tercih kılavuzu yayımlandı.

        ÖSYM "2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 19 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

        Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

        YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.

        Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        4

        İşte ÖSYM Başkanı Aygün'ün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama:

        18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ