Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Pelkas gerçekleri - Fenerbahçe'den son dakika haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Ligde son olarak Kadıköy'de Gençlerbirliği'ne mağlup olan ve şampiyonluk yarışında ağır bir yara alan Fenerbahçe'de bir kez daha Dimitris Pelkas belirsizliği gündeme geldi... Maçın 57. dakikasında Pelkas, 3-5-2'nin sol kanadı olmuş, Başkent ekibinin golü de buradan gelmişti.

        2

        Teknik direktör Erol Bulut'un Pelkas tercihleri tartışma konusu olurken; bu sezon ligde 5 gol 7 asistle 12 gole direkt etki eden 27 yaşındaki yıldız, 'On Numara' olarak görev yaptığı maçlarda farkını ortaya koydu.

        3

        Fenerbahçe'nin liderliğe yükseldiği ocak ayında yıldız futbolcu 3 gol 6 asistle oynadı ve hep orta sahanın ortasında görev aldı. Son 2 deplasmanda da bu durum yaşandı.

        4

        Trabzonspor deplasmanında Mesut Özil oyundan alınınca Pelkas ortaya geçti ve galibiyet golünü attı. Konyaspor deplasmanında sakatlığı nedeniyle Mesut olmayınca Pelkas yine ortadaydı. Fenerbahçe kazandı, Pelkas asiste imza attı.

        5

        FENERBAHÇE'DEKİ PERFORMANS BİLGİLERİ

        Fenerbahçe kariyerindeki 9 maçta (8 lig, 1 kupa) 'On Numara' olarak görev yapan Dimitrios Pelkas, 6 gole (2 gol, 4 asist) katkı sağladı.

        6

        Fenerbahçe, Pelkas'ın 10 numara başladığı 9 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı. Ligde 19 puan topladı.

        7

        PUAN KAYIPLARI HANGİ MAÇTA YAŞANDI?

        12 maçta sol kanatta forma giyen 27 yaşındaki oyuncu, 4 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

        8

        Pelkas'ın sol kanatta görev yaptığı maçlarda Fenerbahçe; Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK, Göztepe ve Gençlerbirliği'ne yenildi, Antalyaspor ile berabere kaldı. Toplamda 13 puan kaybetti.

        9

        Yunan oyuncunun sağ kanatta görev yaptığı Beşiktaş derbisinde de Fenerbahçe sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        10

        10 NUMARADA TEK YENİLGİ

        Pelkas'ın 'On numara' olarak oynadığı maçlarda ise sarı-lacivertliler, sadece 8. haftada Konyaspor'a mağlup oldu.

        11

        119 MAÇTA 59 GOLE KATKI

        Öte yandan Pelkas, kariyerinde 'On Numara' olarak forma giydiği 119 maçta 29 gol, 30 asistlik performans sergiledi. 42 kez görev yaptığı sol kanatta ise 16 gole (11 gol 5 asist) katkı sağladı.

        12

        24 maçta sağ kanatta forma giyen 27 yaşındaki oyuncu, 6 gol 4 asiste imza attı. 6 maçta da santrfor olarak görev yapan Pelkas, bu karşılaşmalarda 2 gol, 2 asiste imza attı.

        13

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: SANTRFOR OYNASIN

        Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda yendiği karşılaşma sonrası şu yorumu yapmıştı: Bu oyuncu kanatta oynadığında sıradan bir hale bürünüyor. Lakin 10 numaraya geçtiğinde neredeyse yüzde 100 etkisini artırıyor. Pelkas 10 numara değilse santrfor oynasın bence. Kanatta olmuyor ne yazık ki.

        14

        EROL BULUT NE DEMİŞTİ?

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, basınla gerçekleştirdiği bir sohbet toplantısında Pelkas'ı çok yönlü bir oyuncu olarak tarif ederken, "Hücumun her bölgesinde oynar. Ancak en iyi olduğu yer 10 numara veya ikinci forvet" demişti.

        15

        DERBİDE NE YAPACAK?

        Derbi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de ilk 11 henüz netleşmedi. Erol Bulut solda oynattığı için büyük eleştiri aldığı Pelkas'ı derbide forvet arkasına çekmeyi düşünüyor. Ancak bu kez de 11'de oynatmak istediği İrfan Can'a 11'de yer bulamıyor...

        16

        Fenerbahçe, derbiye Gustavo-Mert Hakan-İrfan Can orta sahasıyla maça çıkarsa Pelkas yine sol kanatta görev yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ