Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ricardo Quaresma'ya büyük müjde! - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında rakip takım oyuncularına yönelik eylemlerinden dolayı PFDK'ya sevk edilen ve talimatlar gereği en az 8 maç men cezasıyla karşı karşıya kalması beklenen Portekizli yıldız Quaresma'ya müjdeli haber geldi.

        2

        Sporx'in haberine göre; TFF Hukuk Müşavirliği'nin Josef de Souza'ya yönelik eylemiyle minimum 3 maç ve Mehmet Ekici'ye yönelik eylemiyle de minimum 5 maç men cezası alması beklenen Quaresma'ya iki eylemiyle birlikte toplam 8 maç men cezası gelmesi öngörülüyordu.

        3

        Bu tehlikeyle karşı karşıya kalan Ricardo Quaresma, PFDK'nın bu yılki emsal kararlarıyla alacağı cezanı 6 maçın altında olacağı belirlendi.

        4

        Disiplin Kurulu'nun, bu sezon tıpkı Quaresma gibi rakip takım oyuncularına yönelik eylemlere karşı "saldırıdan" sevk edilen benzer vakaların tümünü "şiddetli hareket" kapsamında değerlendirerek karara bağlandığı ortaya çıktı.

        5

        Bu sebepten dolayı Quaresma'ya ortalama 5 maç ceza geleceği kuvvetli ihtimaller arasında yer aldı.

        6

        PFDK'nın bu sezon "saldırıdan" sevk edilen Hataysporlu Murat Paluli, Hacettepeli Übeyde Adıyaman ve Adanasporlu Magaye'ye saldırı yerine şiddetli hareketten (kural dışı ceza) kesmesi Quaresma'yı Mehmet Ekici'ye yönelik eylemi konusunda 5 yerine 3 maçlık bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

        7

        Buna göre Ricardo Quaresma, PFDK'ın emsal kararlarıyla hem Josef de Souza hem de Mehmet Ekici'ye yönelik eylemleri şiddetli hareket kapsamında değerlendirilecek ve karara bağlanacak.

        8

        Her bir eylemden 3'er maç olmak üzere toplamda 6 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Quaresma'ya büyük ihtimalle Fenerbahçeli Josef de Souza'ya yönelik fiiliyle ilgili, haksız tahrikten dolayı indirim uygulanacak.

        9

        Souza'ya yönelik şiddetli hareketinden 2, Mehmet Ekici'ye yönelik eyleminden dolayı da 3 maç ceza gelmesi beklenen Quaresma'ya maksimum 5 maç ceza geleceği belli oldu.

        10

        Eğer Quaresma iddialara göre 5 maç ceza alırsa; Trabzonspor, Gençlerbirliği, Başakşehir, Alanyaspor ve Göztepe maçlarında sahada olmayacak. Eğer bu ceza 11 maç veya üzerine çıkarsa Quaresma, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ