Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Rapor parası (İş göremezlik ödeneği) nedir? Rapor parası ödeneği nasıl alınır? - Merak Edilenler Haberleri

        SGK çalışanların raporlu oldukları sürenin işveren tarafından maaştan kesilmesi nedeniyle oluşan mağduriyetleri azaltmak için iş göremezlik ödeneği ödemektedir.SGK burada çalışanın 1 yıl önceki tarih içinde en az 90 gün prim yatırıp yatırmadığına bakar. Çalışan bu şarta uygunsa ve raporu da onaylanırsa SGK ödemeyi PTT üzerinden veya kişinin e-Devlet'e kayıtlı banka hesabına yapar.

        Peki rapor parası yani iş göremezlik ödeneği nasıl sorgulanır ve nasıl alınır?

        e- DEVLET ÜZERİNDEN İŞGÖREMEZLİK ÖDENEĞİ SORGULAMA

        Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile e-Devlet Kapısı üzerinden sağlanan hizmetsayesinde,alacağınız rapor parası ve ilgili güncel bilgilere internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

        REKLAM

        e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" sekmesine tıklayarak sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginizi görüntüleyebilirsiniz.

        İş göremezlik ödeneğinizi (rapor paranızın miktarı) sorgulamak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

        https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme

        İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALMA ŞARTLARI

        Eğer son 1 yıl içinde en az 90 gün priminiz var ise;

        - Raporunuzu işverene hızlı bir şekilde teslim etmelisiniz. Böylece e rapor sistemi için tanınan 5 günlük süreyi aşmamış olursunuz.

        - Rapor aldıktan sonra bağlı olduğunuz SGK'ya bildirimde bulunmanız sizin faydanıza olacaktır. Hastaneler yakındaki herhangi bir SGK şubesine bildirim yapılabilir.

        - SGK raporunuzu inceledikten sonra onay vermelidir. Onay gelir gelmez PTT'ye ödemenizi yapar. Eğer e-Devlet'te kayıtlı banka hesabınız varsa, ücretiniz o hesaba gönderilir. Size de e-posta veya SMS ile bilgilendirme yapılır.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ