Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Reina: 25 dakika nefes alamadım - Futbol Haberleri
        1

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’da oynayan Pepe Reina, koronavirüs semptomları yaşadığı döneme dair Corriere dello Sport’a konuştu.

        2

        Daha önce yaptığı açıklamalarda semptomları göstermesine karşın kendisine test yapılmadığını söyleyen Reina, evinde kendisini karantinaya aldığını ifade etmişti.

        3

        İspanyol kaleci, söz konusu dönemde korku dolu günler geçirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

        4

        “O dönem berbattı. Virüsün semptomlarını göstermeye başladığımda berbat hissediyordum. Fiziksel olarak bir şey yoktu fakat çok yorgundum."

        5

        "Birkaç gün sonra yorgunluk geçti fakat bu sefer de ateş, asla geçmeyen baş ağrısı, boğaz kuruluğu ve boyun ağrısı hissettim.”

        6

        “Bunlarla bir şekilde başa çıkmaya çalışıyordum. Evde kendimi karantinaya aldığım için diğer insanlara bulaştırmadığımdan neredeyse sevindim."

        10

        "Umarım herkes için sorunsuz bir dönem olur. Elimden gelen yardımı yapacağım.”

        11

        "BUNU HİÇ İSTEMEZSİNİZ"

        Paderborn'da koronavirüs testi pozitif çıkan 20 yaşındaki defans oyuncusu Luca Kilian, 10 günün ardından sağlığına kavuşmaya başladığını söyledi ve yaşadığı zor günleri anlattı:

        12

        "Sağlığımda çok önemli bir iyileşme var. Virüs uzaklaşıyor. 10 Mart'ta boğazımda hafif bir kaşıntı başladı, ciddi bir öksürük yoktu. 1 gün sonra bir baş ağrısı başladı ama idmanlara devam ettim.

        13

        12 Mart günü ateşim yükselmeye başladı ve doğruca doktora gittim. O da test istedi. 1 gün sonra, çok şiddetli hastalık başladı. Ateşim yükseldi, titreme başladı. Hayatımda ilk kez bir hastalıktan böylesine korktum. 4 gün sonra ateşim düşmeye başladı ve her gün daha iyi hissetmeye başladım.

        14

        Korona kesinlikle normal bir grip değil. Kendimi mental olarak hazırlamak için çok az zamanım oldu. En kötüsü olup hastalığa yakalandığında, korku seni sarmaya başlıyor. Her geçen gün daha kötü hissettiğinde de bu korku aryıyor. Şu anda tekrar vücudumun normal çalıştığını hissetmeye başladım.

        15

        10 gün sonra sağlığına kavuştuğunu belirten Kilian, "Emin olun ki bu virüse yakalanmak istemezsiniz. Ayrıca herkese uyarıları dikkate alın diyorum.

        16

        Doktorları dinleyin. Sosyal mesafenizi koruyun. Hijyen uyarılarına uyun. Birkaç hafta evinizden çıkmayın. Başka türlü bu virüsü kontrol altına alma şansı yok.

        17

        Ben bir sporcuyum, fit durumdayım ve bu virüsle savaşırken çok zor zamanlar geçirdim. Ciddi hastalığı olan insanlar, hayatını tehlikeye atacak bir virüsle karşı karşıya..."

        18

        OLİMPİYAT ŞAMPİYONU: 14 GÜNDÜR MÜCADELE EDİYORUM

        Olimpiyat şampiyonu eski yüzücü Güney Afrikalı Cameron van der Burgh, 2 haftadır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ettiğini ifade etti. Twitter hesabından açıklama yapan 31 yaşındaki Van der Burgh, "14 gündür koronavirüs ile mücadele ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

        19

        Genç ve sürekli spor yapan bir insan olduğunu hatırlatan Van der Burgh, sağlıklı olmasına rağmen virüsü ağır yaşadığını kaydetti. 2012 Londra Olimpiyatları 100 metre kurbağalamada altın madalya kazanan eski yüzücü şunları aktardı: "En şiddetli semptom olan aşırı ateşin hafiflemesine rağmen, hala ciddi bir yorgunluk ve atlatamadığım şiddetli öksürük ile mücadele etmeye devam ediyorum. Eğer ufak bir yürüyüş yaparsam saatlerce bitkin kalıyorum."

        20

        AĞLATAN KORANAVİRÜS GÜNLERİ

        İtalya'da dört haftadır acil durum yaşanmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Serie A'yı da derinden etkilerken koronavirüs teşhisi konan ilk futbolculardan olan Manolo Gabbiadini açıklamalar yaptı.

        21

        İtalya'da yayın yapan La Gazzetta dello Sport'a konuşan Gabbiadini, koronavirüs günlerini de anlattı. İşte Gabbiadini'nin açıklamaları...

        22

        "10 Mart Salı günü kendimi biraz yorgun hissettim. Virüs olabileceğini hiç düşünmedim. Gece boyu uyuyamamıştım. Sabah kalktığımda kötüydüm. Ancak, ateşim yüksek değildi. Saatler içerisinde ateşim bir anda 37.5'a kadar çıktı"

        23

        "Sampdoria takım doktorunu aradım. Doktor ve eşim test yapmamız gerektiğini önerdiler. Çünkü, iki küçük çocuğum var. Perşembe günü kendimi iyi hissediyordum. Doktor, o gün içerisinde beni aradı ve testimin pozitif çıktığını haber verdi"

        24

        "Bunun bir şaka olduğunu düşündüm. Hiç beklemiyordum. Ateşim düşmüştü. Hiçbir şeyim yoktu. Ancak, bu şekilde başka insanları da fark etmeden virüse bulaştırdığım düşüncesi aklıma geldi. Doktor, test yaptıktan sonra bana bir gün daha beklemem gerektiğini söyledi"

        25

        "Kendimi iyi hissetsem bile bu riski alamazdım. 'Benim bir şeyim yok.' desem ve markete gitsem, birkaç meyve seçsem birçok yaşlı insana virüsü bulaştırırdım. Hayatım o andan itibaren zindana dönerdi, vicdan azabından yaşayamazdım"

        26

        "Kaç tane insanın koronavirüslü olduğuna dair fikri yok. Bu nedenle sosyal mesafelenmeyi uygulamamız gerekiyoruz. Bu nedenle kurallara saygı duymalı ve evde kalmalıyız"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ