Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Rekabet Kurulu'nun Twitter incelemesi sonuçlandı! Musk'a para cezası verildi - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Rekabet Kurulu'nun 2 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında Elon Musk'un Twitter'ın tek kontrolünü devralmasına yönelik işlem hakkında inceleme başlatılmıştı. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 11. maddesi uyarınca başlatılan inceleme 6 Mart 2023 tarihinde sonuçlandı.

        Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada,

        "İşlemin 4054 sayılı Kanun’un 7. maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ kapsamında izne tabi olduğuna;

        İşlem sonucunda etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmaması nedeniyle işleme izin verilmesine,

        MUSK'A İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

        Bununla birlikte, dosya konusu işlemin Rekabet Kurulunun izni olmaksızın gerçekleştirilmesi nedeniyle, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 16. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca devralan konumundaki işlem tarafı olan Elon R. MUSK’a 2022 yılına ait Türkiye’de elde edilen gayri safi gelirinin binde biri oranında olmak üzere idari para cezası uygulanmasına gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir" denildi.

        "GLOBAL UYGULAMALARDAN KOPUK DEĞİLDİR"

        Davanın avukatı Gönenç Gürkaynak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada bir anda olayı köpürtecek ve sanki devletler arası yahut keyfi uygulamalar varmış gibi spekülasyona girişecek bir konu yok. Rekabet Kurumu'nun ikincil mevzuatında hangi global işlemlerin Rekabet Kurumu'ndan izin alması gerektiği bellidir. Global sahada da bu böyle. Kamuoyunun şunu bilmesi gerekir, Rekabet Kurumu bu türden incelemeleri daima yapmıştır ve kendi değerlendirmesine göre ceza gerektiren bir durum gördüyse işlem tesis etmiştir. Bu yapılan global uygulamadan kopuk değildir ve hukuka uygunluk denetimi mahkemede yapılabilir" şeklinde ifadelere yer verdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ