Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Rıdvan Dilmen'den SON DAKİKA şampiyonluk kehaneti! TS GS derbisi - Galatasaray Haberleri
        1

        Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi. Rıdvan Dilmen'in yorumları şöyle:

        2

        Maçtan önceki senaryodan farklı olmadı, favorim Galatasaray'dı. Dolu tribünler önünde olsa farklı olabilirdi. İki takım arasında oyun, hazırlık ve kadro anlamında fark var. Kaldı ki Galatasaray'ın klas diyeceğimiz oyuncuları daha oynamıyor. İdeal santrforu yok, onun yediği yok, kalecisi yok ve Babel yok. Okan da oynadıkça iyi gidiyor, hatasız oynamaya çalışıyor.

        3

        Abdullah Avcı ile Erzurum maçında ve Hatayspor maçında tek kale yedi Trabzonspor. Şu anda eşitlenmiş maç sayılarıyla liderlğe yükselen bir Galatasaray var. Sezona kötü başladı ve sürekli sakatlıklarla boğuştu. Oğulcan ilk 11 olarak gelmedi, Rize'de bile bazen yedekti.

        4

        Başakşehir'de Arda yedekti. Emre Kılınç ilk 6-7 maç yedekti. Taylan ilk oyuncu değildi, Donk aslında yedek oyuncuydu, Omar Mariano için yedek olacaktı, Ömer Bayram da yedekti.

        5

        Galatasaray ne yaptı, sakin kaldı. İlk yarıda olmayan Belhanda, Arda, Emre Kılınç, Taylan katkısıyla oyunu sıkıştırdı, sürekli pas. Baskı altında aldı, verdi, aldı, verdi. Hiç bam güm yok. Bu pas trafiği ne yapar? 20 pas, 1 gol oynuyoruz diyelim.

        6

        Pas yapan mı yorulur, kovalayan mı? Trabzonspor'da oyunun sonunda kramplar girmeye başladı. 45 ile 67 arasında kendine güvenli, mükemmel pas yapan bir takım vardı.

        7

        Belhanda 2. yarıda aldı topu, 40 metre sağa, 30 metre sola attı. Trabzonspor bir o tarafa, bir bu tarafa gitti. Topu kovaladı sürekli. Son dönemde bireysel oyuncularla etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda oyun Trabzonspor'a geldi ama 2. yarıda hiç gelmedi.

        8

        Hakemin 1-2 hatası vardı. Trabzonspor'da sol bekin yaptığı bir faul vardı, devam etti, Donk ceza alanında hafif çekti ve penaltı ağır olurdu ki pozisyon zaten ofsayttı. Bunlar olabilecek hatalar.

        9

        Flavio'nun 2. sarı kartı olabilirdi ama Salı günü iptal ederlerdi yanlış diye, ne olacak ki... Penaltı beklenen pozisyonda benim futbol görüşüme göre değil.

        10

        Galatasaray bu sene özellikle deplasmanda daha kompakt oynuyor. Oğulcan ile stoper arasında 40 metrelik bir mesafe var, ibre Galatasaray'a yanaydı, Galatasaray'da kötü oynayan yoktu.

        11

        Trabzonspor'un maksimumu inanın bu, belki Nwakaeme'den fazlasını beklersiniz ama şu anda şampiyonluğa oynayabilecek kadrodan çok uzakta. Uğurcan Hatay maçında bu topları çıkardı, çıkarmayınca mağlup oluyorsun.

        12

        Diagne kadroda olsaydı da hoca muhtemelen Oğulcan ile oynardı. Taylan Antalyalı, 40 yıllık Galatasaraylı gibi oynuyor. Baskı altında da çok yumuşak. Çok sert bir top geliyor, ayağının içiyle sol bekine indiriyor. Sağ bekte baskı altındalar, alıyor ve tık diye orta saha oyuncusuna veriyor.

        13

        Ben Ryan Donk hayranıyım. Maradona mı, değil ama her eve lazım. Rakip oyuncuyla kavga, gürültüsü yok, indirimse maaşta indirim. Büyük kulübün kıymetini biliyor.

        14

        İyi gidiyor ya haftaya oynatmasın hoca, asla kapris yapmaz, başkası yapar. Luyindama bana göre 3 stoper arasında ilk stoper ama hoca Donk'u oynatmaya devam ediyor. Yarın bir gün Taylan'ın destekçisi olarak da oynayabilir.

        15

        Arda Turan, Atletico'da daha farklıydı ama 1,5 yıldır ara vermişti, özel sıkıntıları oldu, Galatasaray'a döndükten sonra tam toparlarken Kovid oldu ve ağır geçirdi.

        16

        Sonra tekrar toparladı, her hafta da üzerine koyarak devam ediyor. Gol attıkça üst üste gelir. Arda 3. golümü attım diyor, haftaya yine pozisyona girecektir. Arda ceza alanı topçusu kimliğinden çıkmıştı, yine oralara girecektir. Bazı oyuncular vardır, vücudunu iyi kullanır topa basınca.

        17

        Arda Turan da, Belhanda da, Emre de, Feghouli de, Taylan da pasla giden bir oyuncu. Galatasaray'ı bu maçlarda rahatlatan skor avantajı sonrasında Onyekuru'ydu.

        18

        Oğulcan'ın sürati kötü değil ama bugün son 20 dakikada Onyekuru oyunda olsa maç 4-5'e gidebilirdi. Sergen hoca bazen son bölümlerde N'Koudou'yu oyuna sokuyor, o Onyekuru'ya göre daha çizgide oluyor.

        19

        Son 7-8 haftaya girdiğimizde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olur. Gaziantep, Alanya ve Karagümrük inişe geçer.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ